DAČIĆ: USKORO IZRUČENJE KALINIĆA

Izvor: Kurir, 15.Jun.2010, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: USKORO IZRUČENJE KALINIĆA

BEOGRAD - Ministar policije Ivica Dačić rekao je da očekuje korisna saznanja od hapšenja članova zemunskog klana u Hrvatskoj i Srbiji, Kalinića i Simovića, s obzirom da je o desetinama ubistava za koje se sumnja da su ih ovi ljudi počinili.

Gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije ministar Dačić je rekao da očekuje da će ubrzo, posle promene hrvatskog Ustava, biti moguće da se Kalinić izruči Srbiji. Dačić je podsetio da su i Simović i Kalinić već osuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Srbiji na najviše zatvorske kazne zbog ubistva premijera i drugih krivičnih dela.

Dačić je istakao da je i ovaj slučaj pokazao da su kriminalne grupe u regionu umrežene i da je to, po njegovim rečima, "to najjača povezanost zemalja bivše Jugoslavije".

"Ovaj slučaj pokazuje koliko je važno da se formira regionalni centar koji će služiti da se prate ovako povezane kriminalne grupe i razmenjuju operativni podaci", rekao je ministar policije.

"Mi smo dali hrvatskoj policiji podatke do kojih smo došli prateći članove porodice, njihove česte odlaske u Hrvatsku, putem kojih smo ustanovili da se članovi ove kriminalne grupe verovatno nalaze u Hrvatskoj", rekao je Dačić.

Ministar Dačić rekao je da je sa hrvatskim kolegom Karamarkom razgovarao o prelasku granica samo sa ličnom kartom i da je hrvatski ministar policije prihvatio tu ideju, za koju će dalje morati da se konsultuje sa premijerkom i hrvatskim nadležnim organima.

U poslovanju železnica Hrvatske i Srbije bilo veza

Na pitanje o pisanjima hrvatskih medija da je jedna od Šarićevih of-šor kompanija koja je registrovana u Americi poslovala sa hrvatskim i srpskim železnicama, čiji su direktori zbog zloupotreba službenog položaja uhapšeni, srpski ministar policije rekao je da se istraga protiv Darka Šarića nastavlja i da je izvesno da je u poslovanju železnica Hrvatske i Srbije bilo veza, ali da to nije moglo biti dokazano.

"Nema operativnih podataka o toj povezanosti, ali se istraga nastavlja i sva nova saznanja će biti na raspolaganju javnosti. Sigurno je da je u poslovanju železnice bilo i ranije istraga vezanih za odnos hrvatske i srpske železnice, ali one nisu dokazane i svaki novi podatak je od koristi", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da se od američkog Ef-Bi-Aja između ostalog očekuju podaci o uhapšenom bivšem direktoru Železnica Srbije Milenku Šarančiću.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.