DAČIĆ PUTUJE U AUSTRIJU ZBOG HIPO BANKE

Izvor: Kurir, 25.Avg.2010, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ PUTUJE U AUSTRIJU ZBOG HIPO BANKE

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će narednih dana u Austriji razgovarati sa kolegama iz austrijske policije o istrazi koju tamošnji organi reda vode o navodnim mahinacijama u poslovanju "Hipo alpe Adria" banke.

Dačić je rekao da će MUP prikupiti i ispitati sve informacije o tome da li su u te mahinacije umešani i predstavnici "Hipo" banke u Srbiji.

Austrijski dnevni list Osterajh (Oesterreić), pozivajući se na istragu srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vlasti, pisao je da je Hipo Alpe Adria banka "oprala" oko 100 milion evra Darka Šarića, osumnjičenog za trgovinu drogom.

List piše da je Šarić preko ofšor kompanija uložio 100 miliona evra na račune Hipo banke, u prvom redu u Lihtenštajnu. Dačić je dodao da je za istragu protiv Darka Šarića jedino nadležno Specijalno tužilaštvo, ali da će sve informacije koje dobije na regionalnom susretu ministara unutrašnjih poslova zemalja regiona u Austriji o eventualnim mahinacijama u Srbiji proveriti.

"To su sve stvari, ako su tačne, u nadležnosti istrage koju vodi Specijalno tužilaštvo. Nisu za komentarisanje", rekao je Dačić.

Ministar je bazu SAJ u Batajnici posetio povodom početka obuke ronilaca sa posebnim potrebama koju izvode instruktori te specijalne policijske jedinice, 63. padobranskog bataljona Vojske Srbije i ronioci iz Slovenije

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Darko Šarić deo afere "Hipo"?

Izvor: B92, 25.Avg.2010

Beograd -- Darko Šarić preko "Hipo Alpe Adria" banke oprao sto miliona evra, prenose austrijski mediji. Ivica Dačić sutra sa austrijskim ministrom o "Hipo" banci... Ministar policije Srbije Ivica Dačić najavio je da će sa kolegama iz Austrije razgovarati o njihovim saznanjima o navodnim finansijskim...

Nastavak na B92...

Šarić prao milione preko austrijske banke

Izvor: Blic, 26.Avg.2010, 01:20

Beograd - Darko Šarić, pljevaljski narko-bos za kojim su srpske vlasti raspisale Interpolovu poternicu, prema pisanju bečkog dnevnog lista „Esterrajh“, prao je novac od šverca kokaina posredstvom austrijske „Hipo Alpe-Adrija banke“...Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio...

Nastavak na Blic...

Dačić u Austriji razgovara o "Alpe Adria" banci

Izvor: S media, 26.Avg.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas će u Austriji prisustvovati medjunarodnom sastanku ministara unutrašnjih poslovara i razgovarati sa šefom austrijske kriminalističke policije o istrazi koja se tamo vodi o poslovanju "Hipo Alpe Adria" banke u regionu...Dačić je rekao da će u tim...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.