DAČIĆ: NISMO DOBILI MODEL REKONSTRUKCIJE VLADE

Izvor: Kurir, 21.Feb.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: NISMO DOBILI MODEL REKONSTRUKCIJE VLADE

SREMSKA KAMENICA - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da njegovoj stranci do sada nije stigao zvaničan predlog modela rekonstrukcije Vlade Srbije.

"SPS je spremna da o tome razgovara i da u tome učestvuje. Smatramo da je neophodno uraditi analizu kakva vlada treba Srbiji i koliko ministarstava", rekao je Dačić u Sremskoj Kamenici, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prisustvovao promociji 4. klase policajaca-pripravnika.

Prema rečima ministra, u narednih nekoliko nedelja trebalo bi razmotriti razne modele vlada koji postoje u svetu i sagledati iskustva i potrebe Srbije i "konačno staviti tačku na celu priču".

"Teško je razgovarati o rekonstrukciji vlade ako svako ima svoje predloge i nacrte. Najvažnije je da premijer (Mirko Cvetković) da svoj predlog, na osnovu kojeg ćemo svi davati svoja mišljenja", rekao je Dačić.

Dodao je da teoretski vlada može funkcionisati i sa šest ili osam ministarstava, a može i sa više od 30, kako je bilo za vreme vlade SPS, Jugoslovenske levice i Srpske radikalne stranke.

"Sve je promenljivo, ali postoje pravila koja ministarstva moraju da postoje. Što se tiče malih ministarstava, smatram da je uvek bolje da postoje ministri bez portfelja, nego da se uvode nova ministarstva samo da bi se zadovoljila neka politička partija", ocenio je Dačić.

Osvrnuvši se na krizu u vladajućoj koaliciji, lider SPS je rekao da je uvek bolje ići na izbore, nego da vladajuća većina funkcioniše uz svađu, pritisak i ucene. "Stranke koje su tražile smenjivanje ministra ekonomije Mlađana Dinkića bile su spremne da idu i na vanredne izbore, ukoliko smenjivanje ne uspe. Smatram da su izbori bolji nego autodestrukcija unutar vlade", kazao je Dačić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.