DAČIĆ I DULIĆ OTVORILI BAZEN U BABUŠNICI

Izvor: Kurir, 13.Okt.2011, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ I DULIĆ OTVORILI BAZEN U BABUŠNICI

BABUŠNICA - Dan opštine Babušnica obeležen je nizom manifestacija i otvaranjem kupališnog kompleksa u prisustvu ministara policije i životne sredine, Ivice Dačića i Olivera Dulića.

Dačić i Dulić su izrazili zadovoljstvo što je završen kupališni kompleks, ali su ukazali na neophodnost daljeg razvoja infrastrukture i privrede na području Babušnice, kao i cele južne Srbije.

Zamenik premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i ministar unutrašnjih poslova Dačić je istakao da su retki trenuci kada se u južnoj Srbiji otvaraju novi kompleksi.

"Ovaj kraj je dobar, pošten, ali i nerazvijen i mislim da je krajnje vreme da okrenemo drugi list", rekao je Dačić, ukazavši da je neophodno od države Srbije tražiti da više ulaže u južne i istočne svoje delove.

Prema njegovim rečima, ljudi sa prostora južne Srbije su uvek najviše davali za odbranu države, "i tu postoje spomenici mnogim herojima, ali, s druge strane, mnogo je napuštenih i porušenih kuća i zatvorenih fabrika".

"Konačno je vreme da južna Srbija, osim što pobeđuje u ratovima, pobedi jednom i u miru", rekao je Dačić, objašnjavajući da ta pobeda znači veća ulaganja u infrastruktutru i nova radna mesta.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Dulić je rekao da je ceo projekat kupališta pravljen tako da u teškoj godini bude upošljana domaća građevinska operativa i radnici.

On je istakao da su završetkom kupališnog kompleksa konačno počeli da se završavaju davno započeti projekti, dodavši da vlada završava i druge objekte širom Srbije, na isti način kao bazen u Babušnici.

Dulić je izrazio zadovljstvo što će kupališni kompleks koristiti solarnu energiju, "kako se to radi u Japanu, ili bilo kom delu razvijene Everope".

"To je jedan doprinos i pokazatelj da i mi možemo da imamo najbolje tehnologije na Babušnici i da se pohvalimo time", rekao je Dulić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.