Bojovićeva izjava ugrožava Jočića?

Izvor: B92, 18.Feb.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojovićeva izjava ugrožava Jočića?

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je zbog hapšenja Luke Bojovića policijsko obezbeđenje pojačano samo Draganu Jočiću, bivšem ministru policije.

''Sigurno da je posle hapšenja ove kriminalne grupe podignut nivo bezbednosti uopšte funkcionerima koji imaju veze sa procesuiranjem tih kriminalnih grupa, uključujući i bivšeg ministra Jočića'', rekao je Dačić nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostali funkcioneri imaju svoj sistem obezbeđenja, koji se s vremenom i u zavisnosti od bezbednosne situacije smanjuje ili pojačava.

Dačić je podsetio da je Luka Bojović za vreme hapšenja imao litvanski pasoš, a da će predmet dalje istrage biti i hrvatski pasoši koji su nađeni u Bojovićevom stanu pretresom španske policije.

Ministar je takođe naveo da se španska policija zahvalila srpskoj i holandskoj policiji na saradnji.

"Tim povodom sam pozvao španskog ministara da dođe u Srbiju", rekao je Dačić i dodao da je hapšenje četvorice kriminalaca u Španiji veliki uspeh i dokaz dobre međunarodne saradnje.

"Presu" je i Milorad Veljović, direktor policije, potvrdio da nadležne službe razmatraju stepen ugroženosti bivšeg ministra policije Dragana Jočića nakon optužbi koje je u javnost izneo Vuk Bojović. " Pres"navodi da je direktor beogradskog Zoološkog vrta Vuk Bojović, neposredno nakon Lukinog hapšenja u Španiji, izjavio da je njegovom sinu "napakovano" da je ubica, narko-diler i vođa "zemunskog klana" i da je za sve to kriv upravo bivši ministar policije Jočić.

Dačić je za "Pres" kazao da je "čim se pojavila ta informacija dao usmenu saglasnost da se sve ispita i preduzmu mere zaštite bivšeg ministra".

"U koordinaciji sa ministrom Dačićem razmatramo stepen ugroženosti bivšeg ministra i nivo obezbeđenja koji mu je potreban. Policija preduzima sve mere da zaštiti osobe koje bi mogao da ugrozi klan Luke Bojovića", rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, "u toku su procene", a "konkretni podaci o štićenim licima, kao i o stepenu obezbeđenja predstavljaju službenu tajnu".

"Ali, preduzimamo sve što je u našoj nadležnosti", kazao je Veljović.

"Pres" navodi da Jočić živi u kući koja je preuređena za njegove potrebe nakon saobraćajne nesreće u kojoj je ostao nepokretan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.