Blic: Dačićev savetnik vrši pritisak na Ministarstvo saobraćaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Dačićev savetnik vrši pritisak na Ministarstvo saobraćaja

Dragan Simović, savetnik vršioca dužnosti premijera Ivice Dačića, kao i nekoliko prevoznika vrše pritisak na Ministarstvo saobraćaja da izmeni odluku o međunarodnim dozvolama čime bi pojedinci imali višemilionsku korist, dok bi više od 1.000 prevoznika zapalo u finansijske probleme, piše danas Blic.

List, ne precizirajući izvore, je naveo da je pored Simovića najaktivniji u nastojanjima da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se izmeni odluka predsednik Udruženja za međunarodni transport Neđo Mandić.

"Strahovit pritisak na zaposlene u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počeo je bukvalno istog trenutka kada je na zvaničnom sajtu ovog resora objavljena odluka o uslovima pod kojima će se dodeljivati međunarodne dozvole za transport (CEMT)", piše Blic.

Dodaje se da je ministarstvo na čijem čelu je Zorana Mihajlović odlukom produžilo dodeljivanje dozvola i na narednu godinu za privatne prevoznike s kamionima euro 5, a ne samo na kamione euro 6.

Kako je objašnjeno, time je omogućen rad za više od 90 odsto srpskih prevoznika, odnosno porodičnih firmi, koje i dalje voze kamione euro 5.

Time je, tvrdi Blic, onemogućena ogromna zarada pojedincima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blic: Dačićev savetnik vrši pritisak na Ministarstvo saobraćaja

Izvor: Beta, 10.Jun.2017

Dragan Simović, savetnik vršioca dužnosti premijera Ivice Dačića, kao i nekoliko prevoznika vrše pritisak na Ministarstvo saobraćaja da izmeni odluku o medjunarodnim dozvolama čime bi pojedinci imali višemilionsku korist, dok bi više od 1.000 prevoznika zapalo u finansijske probleme, piše...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.