Bitka za „Novosti: Sukob Dinkića i Bode Hombaha!

Izvor: Press, 23.Jun.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za „Novosti": Sukob Dinkića i Bode Hombaha!

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije izjavio je da bi posle najave VAC-a da se povlači iz Srbije bilo „potpuno nemoralno" da ova nemačka kompanija postane vlasnik „Večernjih novosti"! On je istakao da ukoliko se ispostavi da VAC zakulisnim radnjama pokušava da preuzme „Novosti", a posle ružnih reči upućenih na račun Srbije, onda „javno treba zabraniti da se vrate".- Razgovaraćemo sa (koalicionim partnerima) predsednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Borisom Tadićem i Ivicom Dačićem i moj stav će biti da se VAC-u zabrani povratak na srpsko tržište, čak i ako to sada budu želeli. Bodo Hombah je u svom pismu javno rekao da se VAC povlači iz Srbije. Posle takvog njegovog obraćanja, VAC-u nije mesto u Srbiji! Potpuno je neshvatljivo da sada zakulisno pokušavaju da se vrate na naše medijsko tržište. Bilo bi nemoralno da, posle svega, preuzmu i neke lokalne novine, a kamoli „Večernje novosti", koje su nacionalni brend - rekao je Dinkić.
Dinkić kaže da je dobro što ostale nemačke kompanije vole Srbiju, ulažu u nju i zapošljavaju njene građane.
- Kada bilo ko objavi da odlazi iz Srbije jer nije zadovoljan poslovanjem ovde, pri tom iznosi ružne reči na račun naše zemlje zbog bilo čega, onda neka mu je lepa kuća. Nek se više ne vraća! Hombah je rekao ružne reči o nama, saopštio je da napušta Srbiju, tako da sada može samo da ide - kaže Dinkić, i dodaje da je za njega nezamislivo da neko ko „jedno priča, a drugo radi" uređuje medijsku scenu u Srbiji.
Direktor VAC-a Bodo Hombah u odgovoru potpredsedniku Vlade kaže da će VAC „sa zadovoljstvom ispuniti želju gospodina Dinkića da kao investitori napuste zemlju".
- To bi išlo mnogo brže ukoliko bi srpskom tajkunu, čije ime u skladu sa ugovorom ne smem da navedem, naložio da nam vrati naš novac za kupovinu akcija „Novosti". Tada ne bismo morali da firme kod kojih se akcije nalaze registrujemo na nas. U ovoj situaciji to moramo da uradimo, ako želimo da zaštitimo našu imovinu. To ipak ništa ne menja u našoj nameri za povlačenjem. Prilikom povlačenja naravno da želimo da prodamo imovinu. U sigurnost investitora ubraja se i njegova mogućnost da to uradi. Odlučili smo da odemo, ali nećemo dozvoliti da nas opljačkaju - navodi Hombah.
U kabinetu premijera nisu želeli da komentarišu da li je stav Dinkića o VAC-u i stav Vlade, ili njegov lični stav.
- Ne želimo to da komentarišemo, niti da se određujemo prema bilo kojoj strani - rečeno je Pressu u Cvetkovićevom kabinetu.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.