Izvor: S media, 08.Maj.2013, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora timova za implementaciju: Dačić sa Tačijem ponovo u maju

Današnji razgovori timova za izradu plana implementacije sporazuma Beograda i Prištine završeni su bez dogovora, a premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači sastaće se ponovo 21. maja, javlja izveštač Tanjuga iz Brisela.

Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je nadu da će ove sedmice biti završen plan implementacije briselskog sporazuma i rekao da u drugoj polovini maja očekuje nastavak razgovora sa Prištinom na najvišem nivou.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je na konferenciji "Kako u pregovore sa EU", u organizaciji FEFA, naveo i da je siguran da će Savet EU Srbiji odrediti datum za početak pregovora, kao i da očekuje dolazak predsednika Evropskog saveta Hermana van Rompeja u Beograd 1. jula.

"Želimo da Srbija bude dobra vest u svetu i isto tako očekujemo da iz Brisela dođe dobra vest", rekao je premijer na konferenciji organizovanoj povodom Dana Evrope 9. maja.

Očekuju se dobre vesti

Dačić je kazao da treba utvrditi plan implementacije briselskog sporazuma, a da nakon toga očekuje i dobre vesti iz Brisela, odnosno da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU.

Premijer Srbije je naveo da je siguran da će Srbija dobiti datum za početak pregovora, jer je uradila gotovo sve što je bilo potrebno i došla do one pozicije "kada više ne možete nazad".

Dačić je istakao da se nova vlada u kratkom intervalu suočila sa svim problemima i otvorenim pitanjima i pokazala posvećenost razvijanju odnosa sa EU, kao glavnim partnerom.

On je naveo da je na tom putu, kao glavni politički kriterijum, bilo pitanje Kosova i Metohije i sprovođenje postignutih sporazuma.

Dačić je rekao da svi u vladi treba da znaju da se ne donose samo one popularne odluke, već da se moraju donositi i one odluke koje su od interesa za zemlju.

Zato je i dogovoren briselski sporazum, koji je prihvaćen u Skupštini Srbije od strane svih stranaka, osim D S S, naveo je Dačić i dodao da je zadovoljan što i u javnom mnjenju postoji svest da je to dobro za Srbiju.

(Tanjug)

Foto: Infobiro

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Plan primene sporazuma moramo napraviiti narednih dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je siguran da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora o pridruživanju EU i da očekuje dolazak predsednika Evropskog saveta Hermana van Rompeja u Beograd 1. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić: Nastavak razgovora sa Prištinom u maju, datum u junu

Izvor: Večernje novosti, 08.Maj.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je danas nadu da će ove sedmice biti završen plan implemntacije briselskog sporazuma i rekao da u drugoj polovini maja očekuje nastavak razgovora sa Prištinom na najvišem nivou.Dačić je na konferenciji "Kako u pregovore sa EU", u organizaciji FEFA,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.