Amnesti Internešenel: Dačić da podrži Prajd 2013.

Izvor: NaDlanu.com, 30.Avg.2013, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amnesti Internešenel: Dačić da podrži Prajd 2013.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel pozvala premijera Ivicu Dačića da podrži održavanje Parade ponosa, planirane za 28. septembar.

AI je izrazila zabrinutost zbog toga što se Vlada Srbije nije oglasila povodom održavanja Parade ponosa, navodi se u saopštenju te nevladine organizacije.AI je pozvala Dačića i zvaničnike Vlade Srbije da javno osude sve pretnje, maltretiranja i nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << prema organizatorima i učesnicima Parade.Apeluje se na vladine zvaničnike i da osiguraju sprovođenje nepristrasne i efikasne istrage u slučaju eventualnih napada ili pretnji pripadnicima LGBT populacije uoči manifestacije. "Na samo mesec dana do Parade ponosa, vlasti tek treba da daju svoje odobrenje i organizatori nisu dobili garancije da Parada neće i ove godine biti otkazana", navodi se u saopštenju. AI poziva premijera Ivicu Dačića da osigura da "Vlada Srbije da punu podršku" planiranoj Paradi ponosa. Parada ponosa je odlukom Vlade Srbije 2012. zabranjena, a tokom Parade ponosa 2011. godine Beograd je demoliran. Izvor: Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.