PROVERITE RAČUNE, DANAS STIŽE ISPLATA! Ako spadate u ovu grupu ljudi, očekujte POVIŠICU

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 11:00

PROVERITE RAČUNE, DANAS STIŽE ISPLATA! Ako spadate u ovu grupu ljudi, očekujte POVIŠICU

Sa ovim čekom penzionerima sleduje povišica od 5,5 odsto u odnosu na prethodnu isplatu.

Isplata januarskih penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih počeće danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Primanja će danas početi da pristižu onima koji penzije primaju na kućnim adresama ili ih podižu na šalterima pošta, dok će za penzionere koji penzije dobijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preko tekućih računa isplata početi sutra.

Sa ovim čekom penzionerima sleduje povišica od 5,5 odsto u odnosu na prethodnu isplatu.

Sutra, u četvrtak, 10 februara, svih 1,7 miliona penzionera dobiće po 20.000 dinara i biće to najveća pojedinačna pomoć države do sada.

Ova novčana pomoć koja će svim penzionerima biti isplaćena jednokratno, u proseku će mesečnu penziju podignuti za oko 1.600 dinara.

Praktično, prosečna mesečna primanja najstarijih koja sada iznose 31.000 dinara, iznosiće oko 32.600 dinara, što je 305 evra.

Penzioneri su prethodne godine u četiri isplate dobili ukupno 110 evra, a sada stiže i dodatnih 170. Dva su uslova - jedan je da ste penzioner Republike Srbije, a drugi je da je pravo na penzionisanje ostvareno najkasnije 31. januara ove godine.

To što ste istovremeno i strani penzioner ne smeta.

- Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija - saopštili su iz PIO Fonda.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.