Isplata penzija i u prihvatilištima

Izvor: RTS, 24.Maj.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplata penzija i u prihvatilištima

Počela je isplata drugog dela penzije za milion i 200 hiljada penionera koji primanja dobijaju preko računa pošta i banaka. Oko pola miliona njih koji penzije primaju na kućne adrese poštare mogu da očekuju od ponedeljka.

Građani iz ugroženih područja penziju su mogli da podignu i na privremenim šalterima Pošte, u najvećim beogradskim prihvatilištima.

U saradnji sa MUP-om Pošta je to omogućila i građanima bez ličnih dokumenata u prisustvu dva svedoka. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Interesovanje za podizanje penzija na privremenim šalterima u prihvatilištima nije bilo veliko.

Građani su češće hteli da se uvere da li je to stvarno moguće. Mnogi se nadaju da će ubrzo dobiti nova dokumenta i novac podići kad se vrate kući.

Penzineri u prihvatilištima uglavnom kažu da im penzija dobro dođe, ali svi se nadaju da će uskoro da se vrate kući.

Obrenovčani kojima poštari donose primanja, od ponedeljka penziju mogu da podignu i na šalterima u prihvatilištu. U ostalim ugroženim područjima poštari će krenuti na teren u nastojanju da penzionere nađu na staroj ili novoj adresi.

"Ukoliko ne uspeju da im isplate prinadležnosti do 1. juna, od 1. juna ova lica sa ugroženih teritorija moći će da podignu prinadležnosti, negu i pomoć na šalterima svih pošta na teritoriji Srbije", kaže Nela Bojović iz JP PTT Srbija.

Oni koji penziju primaju preko bankarskih računa, ako su poneli karticu na bankomatu su mogli da podignu novac. Kako će to biti od ponedeljka kada se otvore šalteri banaka, još se ne zna.

Nezvanično saznajemo, da to neće biti moguće bez nekog dokumenta sa fotografijom.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Isplata penzija i u prihvatilištima

Izvor: Studio B, 25.Maj.2014, 08:50

Počela je isplata drugog dela penzije za milion i 200 hiljada penionera koji primanja dobijaju preko računa pošta i banaka. Oko pola miliona njih koji penzije primaju na kućne adrese poštare mogu da očekuju od ponedeljka...Građani iz ugroženih područja penziju su mogli da podignu i na privremenim...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.