Danas pred Vladom predlog budžeta. Mali otkrio osnove

Izvor: B92, 05.Okt.2023, 08:17

Danas pred Vladom predlog budžeta. Mali otkrio osnove

Ministar finansija Siniša Mali govorio je o budžetu za narednu godinu i istakao da su njegove tri osnove povećanje plata i penzija kao i kapitalne investicije.

Nikad ranije budžet nije gotov u oktobru mesecu, saopštio je Mali za RTS dodavši da će se danas pred Vladom naći predlog budžeta.

"Novac smo usmerili kao povećanju plata, penzija, pomoć majkama dece do 16 godina... Budžet predviđa dalje povećanje plata i penzija. Drugi stub su kapitalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investicije, nastavljamo sa ulaganjem u autoputeve, bolnice - to su dva osnovna stuba za narednu godinu", kazao je Mali.

6.8% budžeta će biti uspmereno ka kapitalnim investicijama.

"Srbija napreduje uprkos ogromnoj krizi, imamo punu zaposlenost. Imamo više od 2 miliona zaposlenih - nikada viša stopa zaposlenosti", rekao je on.

Osnove budžeta:

1) Povećanje plata

Podsetio je da je javni sektor dobio povećanje plata od oktrobra. Projektovana prosečna zarada u decembru biće 840 evra, a u decembru naredne godine 950 evra.

Minimalna zarada za narednu godinu će biti viša.

2) Povećanje penzija

Mali je najavio da 2. novembra kreće isplata povećanih penzija. Takođe je podsetio na 20.000 dinara pomoći koje će penzioneri dobiti kao i na još jedno povećanje penzija koje sledi od januara.

3) Investicije

Kazao je da se dosta izdvaja za poljoprivredu, da Srbiju čekaju razni infrastrukturni projekti kao i da će se ulagati u zdravstvo i prosvetu.

"Investiramo, ulažemo, štedimo u isto vreme", zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UŽIVO Mali otkrio kad kreće isplata povećanih penzija; Prosečna plata – 950 evra

Izvor: B92, 05.Okt.2023

Ministar finansija Siniša Mali govori o aktuelnim ekonomskim temama, pre svega o budžetu za 2024. godinu...Nikad ranije budžet nije gotov u oktobru mesecu, saopštio je Mali dodavši da će se danas pred Valdom naći predlog budžeta.."Novac smo usmerili kao povećanju plata, penzija, pomoć majkama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.