Trampov sekretar za rad podneo ostavku zbog umešanosti u slučaj milijardera Džefrija Epstina

Izvor: VOA, 12.Jul.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov sekretar za rad podneo ostavku zbog umešanosti u slučaj milijardera Džefrija Epstina

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da je sekretar za rad Aleksandar Akosta podneo ostavku zbog učešća u slučaju Džefrija Epstina, milijardera optuženog za seksualnu zloupotrebu i podvođenje maloletnica.  Akosta je bio pored Trampa koji je objavio njegovu ostavku i istovremeno ga pohvalio kao "sjajnog" sekretara za rad.  Predsednik je kazao da je ostavku inicirao Akosta koji ga je pozvao u petak ujutru i rekao da oseća da "remeti rad administracije". Tramp je za vršioca dužnosti sekretara za rad postavio Patrika Picelu, sadašnjeg zamenika sekretara. Aleksandar Akosta našao se u centru skandala sa Epstionom zbog presude koja je milijarderu izrečena 2008. na Flodiri, u vreme dok je Akosta tamo bio tužilac. On je sa Epstinom, koji je bio optužen za seks sa maloletnicama i prostituciju, sklopio dogovo o priznanju krivice koji su mnogi ocenili kao blag. Naime, Epstin je dobio 13 meseci zatvora, ali i dozvolu da zatvora napušta skoro svakog dana kako bi išao na posao.  Džefri Epstin je sada pred sudom u Njujorku ponovo optužen za seks sa maloletnicama i podvođenje, a izjasnio se da nije kriv.       

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SAD, sekretar za rad podneo ostavku zbog slučaja "Epštajn"

Izvor: RTS, 12.Jul.2019

Predsednik SAD Donald Tramp napisao je na Tviteru, povodom ostavke sekretara za rad Aleksa Akoste, da ceni njegovu službu i najavio da će ga zameniti njegov dosadašnji zamenik Pat Picela. . "Aleks Akosta me je obavestio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.