Tomor Morina na slobodi?

Izvor: B92, 12.Avg.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomor Morina na slobodi?

Rođak bivšeg pripadnika tzv. OVK Tomora Morine, Gurakuč Dobruna, izjavio je za prištinski "Insajder" da će Morina biti oslobođen iz pritvora u S. Makedoniji.

Ranije danas, makedonska televizija Alsat na albanskom jeziku je objavila da je Vrhovni sud Severne Makedonije odlučio da ne izruči Morinu Srbiji.

Zvaničnih potvrda ove vesti o puštanju na slobodu Morine u utorak za sada nema.

Tomor Morina je 24. jula priveden na graničnom prelazu Blace po Interpolovoj poternici Srbije i sproveden u ekstradicijski pritvor u Skoplju.

On je u Srbiji optužen za ratne zločine na KiM tokom 1998. i 1999.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prištinski mediji: Morina sutra NA SLOBODI

Izvor: Blic, 12.Avg.2019

Rođak bivšeg pripadnika tzv. OVK Tomora Morine, Gurakuč Dobruna, izjavio je za prištinski portal "Insajder" da će Morina sutra biti oslobođen iz pritvora u Severnoj Makedoniji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.