Šabić kaznio Poresku upravu

Izvor: B92, 24.Jan.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić kaznio Poresku upravu

Beograd -- Poverenik za informacije od javnog značaja novčano je kaznio Poresku upravu jer Insajderu nije dostavila podatke o najvećim dužnicima PIO fondu od 2008.

Insajder je, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija, početkom novembra, tražio podatke o firmama koje nisu plaćale doprinose svojim radnicima.

Poreska uprava je odobila da dostavi tražene informacije, pozivajući se na zakon po kojem se te informacije smatraju službenom tajnom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Poverenik Rodoljub Šabić je, međutim, doneo rešenje da je interes javnosti da sazna koje su firme kršile zakon, što Poreska i dalje ignoriše.

U međuvremenu, Vlada Srbije je promenila zakon i Poreska uprava je spisak trenutno najvećih dužnika objavila na sajtu, ali i dalje odbija da dostavi tražene informacije.

Iz spiska koji je tražio Insajder videlo bi se kojim firmama je u periodu od 2008. godine do danas Vlada Srbije, povezivanjem staža, praktično oprostila dugove i kršenje zakona.

Poverenik je kaznio Poresku upravu sa 20.000 dinara i odredio novi rok od dva dana da Poreska uprava postupi po njegovom rešenju ili će izreći novu kaznu od 180.000 dinara. Ukupna maksimalna kazna je 200.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.