Izvor: B92, 16.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Različiti podaci o sukobu interesa

Beograd -- Podaci dostavljeni Odboru za rešavanje o sukobu interesa, o angažovanju Milana Perovića u Luci Beograd, razlikuju se u odnosu na one dostavljene "Insajderu".

Odbor je doneo odluku da predsednik Upravnog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milan Perović nije u sukobu interesa na osnovu dopisa koje mu je dostavila Luka Beograd. Odbor je zaključio da Perović nije u isto vreme bio zaposlen u ovoj privatnoj kompaniji i gradskom javnom preduzeću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Međutim, podaci Luke i oni koje je sam Perović ranije dao za emisiju "Insajder” o svom angažovanju u toj kompaniji - nisu isti!

U obrazloženju odluke da Milan Perović nije u sukobu interesa, Odbor se poziva na dopis Luke Beograd u kojem se navodi da je on obavljao poslove savetnika u toj kompaniji od 10. januara 2007. do 30. avgusta 2008. godine.

S obzirom na to da je Perović imenovan na mesto predsednika Upravnog odbora Direkcije za građevinsko zemljište početkom septembra te godine, Odbor je zaključio da Perović nije u sukobu interesa.

Međutim, sam Perović je odgovarajući na pitanje "Insajdera” kada je bio pravni savetnik u Luci Beograd u i-mejlu koji je poslao 10. aprila ove godine naveo da te poslove obavlja od 2006. godine do danas. Ovaj odgovor objavljen je u "Insajderu” 20. aprila.

"Mi smo doneli takvu odluku na osnovu informacije koju smo dobili u pisanom obliku od Luke Beograd. To je bila zvanična potvrda overena pečatom, potpisom ovlašćenog lica”, navodi predsednik Odbora za rešavanje o sukobu interesa, Slobodan Beljanski.

"Nakon toga on se izjasnio i u tom izjašnjenju nema takvog priznanja kakvo vi kažete da je dao vama. Ako se pokaže da smo dobili neki dokument koji je lažan, koji ne sadrži istinite podatke, mi možemo odluku preispitati”, kaže on.

Perović nije želeo da da izjavu za B92 i objasni koji su podaci istiniti - oni koje je iznela Luka ili oni koje je sam dao emisiji "Insajder”. On nam je samo kratko poručio da je odlukom nadležnog odbora za njega taj slučaj završen.

Podsetimo, Perovića je na mesto predsednika upravnog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda predložila Liberalnodemokratskla partija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.