Predsedniku opštine Alibunar određen pritvor

Izvor: Radio 021, 19.Dec.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedniku opštine Alibunar određen pritvor

Predsedniku opštine Alibunar Predragu Beliću određen je pritvor do 30 dana, zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke, preneo je Insajder.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu odredio je pritvor Beliću nakon što je juče uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet države, Vojvodine i te opštine za 247 miliona dinara.

On je osumnjičen da je 2015. godine u svojstvu odgovornog lica opštine propustio da donese >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odluku o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, čime je kako se navodi, onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Prema pisanju medija, Belić je bio hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda, na šta su mediji podsećali i u vreme izborne kampanje 2012, kada je Belić bio nosilac liste Srpske napredne stranke u Alibunaru.

Mediji navode i da je Belić u zatvoru bio dva puta, nakon dve pravnosnažne presude zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti, što piše i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu. Protiv Belića su četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja i municije, ali nijednom nije osuđen, jer su postupci obustavljani zbog zastarelosti.

Autor: Insajder

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Do 30 dana PRITVORA za predsednika opštine Alibunar

Izvor: RTV Pink, 20.Dec.2017, 11:30

Predsedniku opštine Alibunar, Predragu Beliću, određen je pritvor do 30 dana, zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.