Osnivač Linkedin-a deli savete

Izvor: B92, 10.Mar.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivač Linkedin-a deli savete

Njujork -- Rid Hofman je na početku karijere želeo da postane profesor, međutim umesto predavača na univerzitetu postao je osnivač kompanije vredne 19 mlrd. dolara.

Kako je sam Hofman rekao, odustao je od univerzitetske karijere kada je shvatio da ako želi da postane profesor mora da posveti veliki deo svog vremena i karijere pisanju knjiga koje će samo pedesetak ljudi razumeti, piše portal Biznis insajder.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tako se umesto profesure našao u industriji tehnologije i to upravo u Eplu. Tamo je radio na razvoju e-vorlda, što je bilo Eplove verzije Amerika onlajn-a.

Kada se tu oprobao rešio je da pokrene nešto svoje i tako je nastala kompnija koja se zvala Sošl Net. Međutim, ona je propala.

Ubrzo posle toga Hofmanov prijatelj Piter Tiel ga je pozvao da se pridruži u pravljenju jedne druge kompanije koja je sada poznata u celom svetu ali je ipak još uvek nema u Srbiji - Pej Pala (PayPal).

Posle uspeha ove kompanije koju je kasnije kupio I-bej (e-buy), prekretnica u Hofmanovom životu je bio dug put u Australiju. Tamo je naime odlučio da napravi svoju novu internet kompaniju. Ona je sada sveprisutna na natu - Linkedin. Ova kompanija vredi 19 milijardi dolara a Hofman je njen najveći akcionar.

Za sve one koji kada čitaju ovakve priče o impresivnim karijerama pitaju kojim pravilima su se upravljali ti uspešni ljudi, Hofman ima odgovor. On je naime sa svojim priljateljem Benom Kasnočem napisao knjigu koja treba da posluži kao vodič za sve koji žele da uđu u biznis. Knjiga se zove "Vaš početak: Adaptirajte se na budućnost, investirajte u sebe i transformišite svoju karijer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.