Oslobođen optužbe za ubistvo

Izvor: Blic, 06.Jan.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen optužbe za ubistvo

Posle četiri i po godine provedene u pritvoru u Spužu, Beranac Vuk Vulević (34) poslednjeg dana prošle godine našao se na slobodi nakon što je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja za ubistvo Faiza Kadrića u aprilu 1999. u ciriškom baru „Insajder“, pišu podgoričke „Vijesti“.

Vuleviću, koji je bio optužen, ali i oslobođen zbog učešća u švercu 200 kilograma iz Venecule, u novembru prošle godine određen je pritvor zbog sumnje da je sa Zlatkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ajkovićem, koji je u bekstvu, ubio Faiza Kadrića, a ranio još petoricu. Nakon što su švajcarske vlasti ustupile taj predmet Podgorici, Vulević je optužen. Krajem prošle godine Krivično veće podgoričkog Višeg suda je odustalo od daljeg gonjenja.

Vulević je uhapšen u maju 2005. u Beogradu i izručen je Crnoj Gori, gde je bio osumnjičen za šverc kokaina, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi. Policija i tužilaštvo dovodili su ga u vezu i sa ubistvom urednika „Dana" Duška Jovanovića. Takođe je oslobođen i optužbe da je podstrekivao na falsifikovanje isprava jednog od optuženih za ubistvo inspektora Slavoljuba Šćekića, reketiranja biznismena Žarka Radulovića i bombaških napada na bečićki hotel „Splendid" u leto 2005.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.