Obustava istrage protiv navijača

Izvor: B92, 04.Maj.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustava istrage protiv navijača

Beograd -- U novom rešenju Prvog suda obustavljena istraga protiv petorice navijača, osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković.

Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se obustavlja istraga protiv pet navijača za krivično delo ugrožavanja sigurnosti autorke Insajdera, Brankice Stanković. Kako se navodi u rešenju, istraga je obustavljena prema Aleksandru Koprivici, Aleksandru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivanoviću, Milošu Živančeviću, Dragutinu Baraću i Bojanu Glišoviću.

Kako se navodi u obrazloženju, istražni sudija je obustavio istražni postupak zbog toga što je javni tužilac prvog Osnovnog javnog Tužilaštva odustao od daljeg krivičnog gonjena okrivljenih.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić objašnjava da je posle utakmice na kojoj su navijači Partizana napravili incident, istraga pokrenuta protiv 11 osoba i da je po njenom završetku proces nastavljen protiv šestorice navijača, a protiv petorice je obustavljena istraga zbog, kako kaže, nedostatka dokaza.

"Zašto je tek nakon dva meseca sud doneo rešenje, to nije pitanje za Prvo osnovno javno tužilaštvo", kaže Zorić.

On najavljuje žalbu na prethodnu odluku istog suda kojom je odbačena optužnica protiv šestorice navijača koji su Brankici Stanković skandirali ”Otrovna si kao zmija, proćićeš kao Ćuruvija", ocenivši da se radi o uvredi, a ne o pretnji smrću.

"Danas je Prvo osnovno javno tužilaštvo dobilo otpravak rešenja o odbacivanju optužnice protiv šest navijača koji su pretili Brankici Stanković i kako je najavilo, Tužilaštvo će uložiti žalbu protiv rešenja o odbacivanju optužnice jer smatra da se radi o krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti za koje se goni po službenoj dužnosti”, kaže Zorić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.