Nema iskustva, ali ima podršku tate: Ivanka Tramp kandidat za predsednika svetske institucije

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema iskustva, ali ima podršku tate: Ivanka Tramp kandidat za predsednika svetske institucije

Kćerka američkog predsednika Donalda Trampa kandidatkinja je za predsednika Svetske banke

Kako prenosi Biznis insajder, ona bi zamenila predsednika Svetske banke u odlasku Džžim Jong Kima. Kimovo iznenadno napušštanje Banke bilo je veliko iznenađenje za zaposlene.

Trampova administracija je u ranijem periodu bila oprezna i čak neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao ššto je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svetska banka. Ovog puta, oni su dobili zadatak da daju preporuku Upravnom odboru Banke.

Drugi mogući američki kandidati za vođenje Svetske banke su podsekretar trezora za međunarodne poslove David Malpas, direktor USAID-a Mark Grin i bivšši ambasador SAD u UN Niki Hejli.

Za razliku od nekih drugih predložženih kandidata, Ivanka nema iskustva u ekonomiji međunarodne trgovine, ali je bila poslovna žžena.

Pre dolaska u Belu kuću, gde sada radi kao savetnica, radila je kao potpredsednica za akvizicije u Trampovoj organizaciji. Imala je i sopstvenu modnu liniju, koju je proššlog leta zatvorila.

Predsednik Tramp je ranije nagovešštavao da bi Ivanka mogla biti zamena za odlazecu američku ambasadorku u UN Niki Hejli. Međutim, na to mesto je imenovana Heder Nauert, portparol Stejt Departmenta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Para na paru ide: Ivanka Tramp na čelu Svetske banke?

Izvor: Prva.rs, 12.Jan.2019

Trampova administracija u ranijem periodu bila je oprezna i čak neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao što je Svetska banka. Ovog puta, oni su dobili zadatak da daju preporuku Upravnom odboru Banke.. Drugi mogući američki kandidati za vođenje Svetske banke su podsekretar...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.