Izvor: Radio 021, 24.Nov.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesecima se utvrđuje da li je Krkobabić u sukobu interesa jer je njegov sin na čelu javnog preduzeća

Da li se ministar bez portfelja zadužen za rad javnih preduzeća Milan Krkobabić našao u sukobu interesa kada je njegov sin Stefan Krkobabić postavljen za vršioca dužnosti JP "Stara planina" u maju ove godine - pitanje je na koje institucije mesecima ne daju odgovor.

Insajder je odgovor tražio od Milana Krkobabića, predsednice Vlade Ane Brnabić, ali i od Agencije za borbu protiv korupcije.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije tema ovog okruglog stola", kratko je odgovorio ministar bez portfelja Milan Krkobabić na pitanje Insajdera.

Naime, Stefan Krkobabić imenovan je za vršioca dužnosti JP "Stara planina" 30. maja. Imajući u vidu da je njegov otac ministar bez portfelja zadužen za rad javnih preduzeća, postavilo se pitanje sukoba interesa u kojem se našao Milan Krkobabić.

Šta je mlađeg Krkobabića preporučilo za tu funkciju i da li postoji sukob interesa Insajder je pitao i Anu Brnabić.

"To morate da proverite s ljudima koji su ga nominovali, sa ljudima koji su potvrdili. Kao predsednica Vlade ja svakako ne mogu da vodim računa o svakom pojedinačnom nominovanju", odgovorila je Brnabić.

Kako je dodala, iako ga je Vlada izabrala, takva odluka "pre toga ide na čitav niz odbora koji potvrđuju da na sednicu Vlade to može da dođe".

Telo koje bi trebalo da utvrdi da li postoji sukob interesa u ovom slučaju, Agencija za borbu protiv korupcije, na to pitanje nije odgovorilo. Iako je mlađi Krkobabić imenovan u 30. maja, Agencija je dva i po meseca kasnije i dalje "vršila proveru", piše Insajder.

Na ponovljena pitanja Insajdera, od 25. oktobra, Agencija je odgovorila da je postupak pokrenut protiv ministra bez portfelja Milana Krkobabića i da je u toku.

Insajder je ponovo 2. novembra uputio Agenciji pitanja da li se slučaj protiv njega i dalje vodi, a ukoliko je okončan, šta je utvrđeno. Na ova pitanja odgovor još nije stigao.

Inače, Stefan Krkobabić imenovan je za vršioca dužnosti direktora, kao i više od polovine direktora javnih preduzeća. Na taj način Vlada zaobilazi Zakon o javnim preduzećima koji je sama donela.

Autor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.