MUP bez istrage o dosijeima

Izvor: B92, 25.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP bez istrage o dosijeima

Beograd -- MUP neće pokretati istragu o saznajima iznetim u emisiji Insajder B92 da je bilo spaljivanja arhive DB-a 2001. godine.

Policija neće pokretati istragu o saznanjima iznetim u emisiji Insajder televizije B92 da je bilo spaljivanja arhive Državne bezbednosti 2001. godine, kaže ministar policije Ivica Dačić. Iako se zalaže za utvrđivanje svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << činjenica u ovom slučaju, Dačić kaže da njegova služba ne može da sprovodi istrage u drugim, takođe ovlašćenim državnim organima.

"Treba ispitati sve te slučajeve, ne samo u BIA nego i u MUP-u i svuda gde ima različitih pritužbi da je bilo nekih zloupotreba. U MUP-u je bilo različitih pritužbi da su prepravljani dosijei napravljeni pre 2000. godine, da li su sklanjani itd. Ali, to više nije u okviru MUP-a, nekada je Državna bezbednost bila deo MUP-a, a sada je BIA samostalni organ", kazao je Dačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.