Kćerku okretali protiv oca

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kćerku okretali protiv oca"

Policija je optužena da vrši pritisak na kćerku ubijene Karen Ristevski iz Melburna, kako bi se okrenula protiv oca Borčeta, tvrdi insajder ove familije.

Sara Ristevski (22) izazvala je čuđenje prošle godine, kad je prestala da sarađuje s detektivima koji pokušavaju da reše ubistvo njene majke, navodno u znak solidarnosti sa ocem koji je imenovan kao glavni osumnjičeni za ubistvo. Borče tokom istrage tvrdi da je nevin.

Ove nedelje, nenjs.com.au obelodanjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je Sara Ristevski detektivima okrenula leđa zato što se bojala da od nje traže da izda rođenog oca. Porodični prijatelj koji je godinama bio u vezi s familijom Ristevski i pružao podršku Sari i Borčetu posle tragedije, opisao je kako je taktika koju su policajci ispoljavali tokom razgovora dovela do potpunog prekida odnosa između dve strane.

- U početku su bili veoma kooperativni, dozvoljavajući policiji da ih ispituje - kazao je prijatelj u seriji SMS-poruka koje je razmenio sa novinarima. - Njihove kuće, kola i telefoni se moguće i sada prisluškuju, siguran sam. Mislim da je njima dozlogrdilo zato što se ispitivanje pretvorilo u zlostavljanje.

Prijatelj smatra da su detektivi gurali Saru da se "okrene protiv oca zato što veruju da je on kriv". Policija Viktorije odbila je da da izjavu kada su joj novinari nenjs.com.au predočili ove tvrdnje.

Karen Ristevski (47) poslednji put je viđena 29. juna 2016. u njihovoj milion dolara vrednoj kući u Avondejl Hajtsu. Borče Ristevski policiji je kazao da mu je žena izašla da prošeta, da "razbistri misli" posle manje prepirke oko novca. Njeno telo nađeno je 20. februara, posle više meseci pretraga, između dva debla u šumi regionalnog parka Maunt Masedon.

Prijatelj kaže da nisu tačne spekulacije kako je brak Ristevskih u krizi i opisao je njih dvoje kao "zaljubljene jedno u drugo". Par je uživao u romantičnom putovanju zajedno samo mesec dana pre nego što je ona nestala, a Karen je prijatelju poslala Borčetovu fotografiju koji je izgoreo na suncu.

Nenjs.com.au je došao do ilustracija te poslednje prepiske između prijatelja i Karen kojeg je ona s naklonošću spominjala svom mužu kao "Božu".

"Dolazim oko 8.30 ujutro. Boža će me pokupiti", pisala je Karen prijatelju. On je odgovorio: "Ni slučajno. Roditelji mi putuju u deset, haha, pa ću te pokupiti ako hoćeš." I zatim: "Biću tamo svakako, mislim, dovešću ih oko osam."

Policiji tek predstoji da podigne bilo kakvu optužbu u vezi s ubistvom Karen Ristevski, ali poručuju da su uvereni da će rešiti slučaj koji, poslednjih dana stoji u mestu.

Karen je odgovorila: "Prelepo. Želim tvojima bezbedan let."

Insajder je kao smešne odbacio tvrdnje Entonija Rikarda, Kareninog posinka, da je imala vanbračnu aferu i planirala da napusti muža.

- Nedelju dana pre nestanka, oni su tepali jedno drugom i išli da pronađu sličnu odeću za jednu zabavu. Mediji to nisu pokazali. Pretpostavljam da familija oseća da nema potrebe da to pokazuje, ali je to ono što me muči - da svako iznosi pretpostavke - od posinka i detektiva koji familiju ne poznaju dobro. Pošten sam kad kažem da sam se družio sa Karen i Borčetom i da smo jednostavno pričali o koječemu i smejali se. Njihov brak je bio izuzetan, bili su u ljubavi. Odavali su sliku savršene familije i čak su moji roditelji cenili njihovu porodicu.

Među razmenjenim porukama, poslednja je 30. juna 2016, dan nakon Kareninog nestanka, gde prijatelj upućuje emotivni poziv da se vrati.

"Karen, ako dobiješ ovo, molim te vrati, svi smo zabrinuti za tebe."
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.