Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2022, 04:31

Kamberi: Cilj je da ne uđem u parlament

BEOGRAD

Nosilac liste Koalicija Albanaca – Ujedinjena dolina i kandidat za narodnog poslanika Šaip Kamberi rekao je televiziji Insajder da se radi sve da se Albanci onemoguće da imaju svog predstavnika u Skupštini Srbije.

Mislim da bi u jednoj pravnoj državi sve stranke, posebno one koje su nosioci glavnih državnih funkcija, trebalo da sarađuju sa manjinama kako bi obezbedile svog poslanika u parlamentu, a ovde se radi suprotno, kazao je Kamberi i dodao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nada da će izborni proces biti završen naredne nedelje.

Kamberi je istakao da se ljudi polako umaraju i da se Koaliciji Alabanaca zbog toga žuri da proces zaokruži pobedom, odnosno da obezbedi jedan mandat i da tako nastavi političku borbu za zastupanje Albanaca i za njihov bolji položaj u Srbiji.

Glasanje u Velikom Trnovcu je u četvrtak odloženo zbog dojave o bombi, koja je stigla posle 10 časova, ali Kamberi kaže da biračko mesto nije otvoreno pre toga zbog sukoba članova biračkog odbora.

Interes je bio da Socijalistička partija Srbije ima apsolutnu kontrolu nad biračkim mestom, a da naši članovi biračkog odbora ostanu samo posmatrači, a dojava o bombi je došla tek nakon 10 sati i time je, na neki način, elegantno zaustavljena procedura, rekao je Kamberi.

Dodao je da je dojavu poslao čovek iz Bujanovca, kome to nije prvi put, koga je policija kasnije uhapsila, i ukazao da za Albance bojkot izbora nije rešenje.

Onda bi ispalo da nam država daje mogućnost da ostvarimo svoja prava, a da mi bojkotujemo. Bojkot međunarodna zajednica ne priznaje kao način političkog delovanja i nama ostaje ili da se borimo do kraja za taj naš jedan mandat ili da dignemo ruke od svega, kaže Kamberi.

Na pitanje da li su pre izbora razgovarali sa predstavnicima opozicije, Kamberi je rekao da u Srbiji ni opozicija ni pozicija ne bi rado razgovarali s Albancima i da na to utiče tema Kosova.

Niko nije pokazao zainteresovanost za saradnju s nama, tako da smo ostali sami da se borimo za svoja prava, rekao je Kamberi i dodao da u parlamentu mogu da sarađuju sa svima koji zastupaju iste stavove kao i oni.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.