Izvor: Radio 021, 02.Jul.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdavaču Informera tri miliona za reklamiranje od Državne lutrije

Kompanija Insajder tim, koja izdaje tabloid Informer, dobila je skoro tri miliona dinara od Državne lutrije Srbije za usluge oglašavanja, navodi se u dokumentima na sajtu Uprave za javne nabavke.

Insajder tim, čiji je vlasnik glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, dobio je posao na konkursu na kom je uslov bio da prodati dnevni tiraž ponuđača bude najmanje 90.000 primeraka.

Pošto u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbiji ne postoje javno dostupni podaci o prodatim tiražima novina, nije jasno da li uslove sa konkursa ispunjava još neki list osim Informera.

Prema konkursnoj dokumentaciji, Državnoj lutriji Srbije bilo je prihvatljivo da ovaj uslov zajednički ispunjava dve ili više dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću, ali Insajder tim se pojavio kao jedini ponuđač. U dokumentima se navodi da se ponuđač obavezuje da minimalno tri puta nedeljno izvrši besplatnu objavu službenih izveštaja Centralnog trezora Državne lutrije Srbije o rezultatima igara na sreću TV Bingo i Bingo plus, Loto 7 od 39 brojeva i Loto plus i Džoker.

Odluka o dodeli ugovora Insajder timu datirana je na 26. jun. Insajder tim je u 2018. godini imao gotovo 670 miliona dinara poslovnih prihoda. Istovremeno, dnevni list Informer prekršio je Kodeks novinara Srbije 600 puta samo u periodu avgust-decembar 2018, prema podacima Saveta za štampu.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.