Insajder o RTB-u Bor Rudnik dugova

Izvor: TimockeVesti.net, 22.Sep.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Insajder" o RTB-u Bor "Rudnik dugova"

Insajder istražuje kako je Rudarsko topioničarski basen Bor postao jedan od najvećih gubitaša u Srbiji, koji u ovom trenutku ima dug od skoro milijardu evra.

Kakvi su efekti novog ulaganja od više od 250 miliona evra od 2009. godine, koje je odobrila Vlada Srbije nakon dva neuspešna tendera za prodaju? Koliko će koštati izgradnja nove Topionice i šta će ona značiti za poslovanje RTB-a?
Zašto je i pored rekordne cene bakra, koja je poslednjih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << dostizala i 10 hiljada dolara po toni, ovo preduzeće poslovalo u minusu, a njegove obaveze prema državi plaćali svi gradjani Srbije? Da li je bilo povlašćenih firmi u trgovini sa RTB-om i ko je potpisivao ugovore koji su bili štetni za ovo društveno preduzeće? Koji su efekti restrukturiranja u kojem se RTB nalazi od 2004. godine i kako su prodavani delovi ovog preduzeća? Da li je ključne odluke o poslovanju donosilo rukovodstvo RTB-a, Agencija za privatizaciju, ili resorno ministarstvo?

Na ovoj temi radi novinar Insajdera Djordje Nasković. Za sve sugestije možete ga direktno kontaktirati.

www.b92.net/insajder

Pogledaj vesti o: Insajder,   Bor,   Nova godina

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.