Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2020, 17:35

Insajder: Milutin Jeličić vlasnik neprijavljenog stana u Beogradu

Bivši predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić, upisan je u katastar nepokretnosti kao vlasnik stana u centru Beograda, preneo je danas Insajder.

Navodi se da je Jeličić stan kupio 2011. godine i da ga, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Dodaje se da u katastru nepokretnosti stoji da je Jeličić ugovor o kupovini stana overio u Prvom osnovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sudu 15. aprila 2011. godine.

Po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, njegova zakonska obaveza je bila da tu nekretninu prijavi najkasnije u decembru 2012. godine kada je, kako se vidi u evidenciji Agencije, prvi put prijavio imovinu i prihode.

"Time je prekršio i uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine. Agencija za borbu protiv korupcije ovim povodom do danas nije reagovala", navodi Insajder.

Jeličić je zbog prikrivanja imovine već osuđen u oktobru, kada je osnovni sud u Brusu doneo pravosnažnu presudu kojom je Jeličića kaznio uslovnom kaznom zatvora od osam meseci, uz kontrolu u naredne dve godine.

Insajder je ranije objavio da se u toj presudi navodi da je Jeličić imovinu prikrivao u od 21. januara 2016. do 31. januara 2018. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.