Insajder: Krivična zbog objekta na Pančićevom vrhu

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Insajder: Krivična zbog objekta na Pančićevom vrhu

Slučaj nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu, kako je otkrio Insajder u emisiji Vrh bezakonja, pratili su brojni sporni potezi pojedinih nadležnih institucija.

Jedan od njih je to što je Javno preduzeće Skijališta Srbije, uprkos činjenici da je Ministarstvo građevinarstva izdalo rešenje o rušenju objekta, investitorki Snežani Mitković mesecima omogućavalo da koristi njihovu vodu i struju.

Upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog toga, Ministarstvo je protiv direktora JP Skijališta Srbije Dejana Ćike, podnelo krivičnu prijavu.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi koju je protiv direktora Dejana Ćike podnelo Ministarstvo građevinarstva, a u koju je Insajder imao uvid, sve ovo se dešavalo uprkos tome što je krajem 2017. komunalna inspektorka na terenu ustanovila da nije reč o montažnom objektu već o betonskom zdanju, za koje investitorka nema građevinsku dozvolu.

Uprkos toj činjenici, kako se navodi u krivičnoj prijavi, direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika, postupio je suprotno odluci Nadzornog odbora tog preduzeća, koje je saglasnost za priključenje na elektromrežu i tehničku vodu dalo za montažni objekat od 150 kvadrata, a ne deset puta veći armirano betonski objekat.

"Dejan Ćika je dozvolio priključenje na elektro mrežu i tehničku vodu bespravno sagrađenog objekta, iako je znao da nije ni montažnog karaktera niti ima građevinsku dozvolu. Imajući u vidu sve navedeno, to je očigledno da postoji osnovana sumnja da su se u radnjama osumnjičenog Dejana Ćike, kao odgovornog lica - direktora Skijališta Srbije, stekli elementi krivičnog dela Priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole", navodi se u krivičnoj prijavi koju je podnelo Ministarstvo građevinarstva.

JP Skijališta Srbije su struju i vodu isključila tek 2. avgusta ove godine, i to nakon što je to od njih zatražilo Ministarstvo građevinarstva zbog zakazanog rušenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.