B92 dobitnik više nagrada

Izvor: B92, 11.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 dobitnik više nagrada

Beograd -- U proteklih mesec dana medijska kuća B92 dobila je niz nagrada za različite oblasti poslovanja RTV B92.

Autorka emisije "Insajder" Brankica Stanković dobila je nagradu medijske organizacije jugoistočne Evrope SEEMO, a autor emisije "Poligraf" Jugoslav Ćosić nagradu Asocijacije dopisnika pri UN. Vebsajt B92 dobio je ponovo nagradu IT globus za najbolji vebportal, a B92 je za oblast korporativne odgovornosti dobio nagradu Virtus i nagradu Ekonomist medija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe.

Novinarki B92 i autorki emisije "Insajder" Brankici Stanković dodeljena je nagrada organizacije SEEMO "Dr Erhard Busek” za bolje razumevanje u jugoistočnoj Evropi.

Ona je, prema oceni žirija, nagrađena za celokupan rad na emisiji "Insajder", čime je pomogla ne samo demokratizaciji Srbije, već i boljem razumevanju u regionu.

Jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade "Rikardo Ortega", koju dodeljuje Asocijacija dopisnika pri Ujedinjenim nacijama (UNCA), jeste novinar B92 i autor emisije "Poligraf" Jugoslav Ćosić.

On je glavnu nagradu za TV novinarstvo podelilo sa kenijskom novinarkom Meri Lora za bavljenje temama kao što su ratni zločini, trafiking i slične teme od važnosti za Ujedinjene nacije.

U novembru je pisac Srđan Valjarević dobio drugu nagradu za književnost u jugoistočnoj Evropi "Banka Austrija literaris 2008", koja se dodeljuje u okviru Bečkog sajma knjiga, i to za roman "Komo", koji je objavljen u izdanju Samizdata B92.

Najposećeniji portal u Srbiji i okruženju, vebsajt B92, dobio je u decembru treći put nagradu IT globus za najbolji veb-portal u 2008. Ta nagrada se, inače, dodeljuje za najbolje proizvode i usluge u oblasti informatičko-telekomunikacionih tehnologija u Srbiji, a dodeljuje je časopis Mikro PC vorld.

B92 je takođe dobio i nagradu "Ekonomist medija grupe" za društveno najodgovorniju medijsku kompaniju, a akcija B92 za bezbednost u saobraćaju nagrađena je na devetoj Noći reklamoždera.

Kreativni tim B92 nagrađen je za najbolji bilbord u kampanji "Sada je kasno za kacigu - ne prizivaj nesreću", a nagradu je, u ime B92, primio Nikola Radojčić, dizajner bilborda.

Takođe, B92 je dobitnik i nagrade "Virtus", koja se dodeljuje za najuspešnije akcije od opštedruštvenog značaja. Nagrade je 10. decembra ove godine dodelila nevladina organizacija Balkanski fond za lokalne inicijative.

U pitanju je specijalna nagrada za medijski doprinos za korporativnu filantropiju, koju medijska kuća B92 dobija drugu godinu zaredom.

Ove godine medijska kuća B92 dobila je specijalnu nagradu za medijski doprinos promovisanju akcija kao što su borba protiv nasilja u porodici, prevencija raka dojke i bezbednost u saobraćaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.