Objavljen snimak incidenti u Bogovađi, radnik obezbeđenja dobio otkaz

Izvor: RTS, 19.Jun.2020, 21:16

Objavljen snimak incidenti u Bogovađi, radnik obezbeđenja dobio otkaz

Na internetu se pojavio video-snimak u kome obezbeđenje tuče migrante u Bogovađi. Ministarstvo za rad i socijalna pitanja zatražilo je od Komesarijata za izbeglice da ispita slučaj. Usledio je otkaz za radnika obezbeđenja.
Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je večeras da je odmah po saznanju za incident u Centru za azil >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Bogovađi pokrenuo mehanizam zaštite maloletnih lica, obavestio staratelja maloletnih lica i uključio nadležni Centar za socijalni rad, kao i Crveni krst Beograda, koji je i angažovao pripadnike obezbeđenja, a radnik obezbeđenja koji se vidi na snimku, dobio je otkaz.
Događaj se desio u noći između 10. i 11. maja 2020, o čemu su zaposleni u Komesarijatu saznali dan kasnije, 12. maja.
Kako se navodi u saopštenju, otpušteni radnik obezbeđenja je u svoju odbranu rekao da je prethodno bio napadnut od migranata, što, međutim, kako ističe Komesarijat, ne opravdava njegovo ponašanje.
"Komesarijat još jednom osuđuje ovakvo ponašanje pripadnika obezbeđenja, i naglašava da će nastaviti da pravovremeno reaguje i kontinuirano preduzima mere prevencije za očuvanje dobrobiti korisnika, u saradnji sa domaćim institucijama i međunarodnim organizacijama", kaže se u saopštenju.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja reagujući nakon objavljivanja na internetu video-snimka u kome obezbeđenje tuče migrante u Bogovađi, zatražilo je od Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, u čijoj se nadležnosti nalazi ovaj kamp, da ispita slučaj i dostavi podatke o ovom incidentu, saopštilo je danas to ministarstvo.
Ministar Zoran Đorđević je istakao da je svaki vid nasilja je nedopustiv, a naročito nad decom, i dodao da se takvo ponašsanje neće tolerisati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.