Ministar za zajednice i povratak: Zapaljena kuća Srba posledica situacije posle utakmice

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar za zajednice i povratak: Zapaljena kuća Srba posledica situacije posle utakmice

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić rekao je da je zapaljena kuća Srba povratnika u Drsniku "posledica zapaljive situcije nastale posle utakmice Srbija i Albanija" i dodao da je "žalosno što uvek stradaju oni koji su najmanje krivi".

Jevtić je izrazio bojazan da ovo neće biti poslednji incident, "ukoliko se nešto ne učini", naglašavajući da je situacija je više nego zabrinjavajuća," upozorio je Jevtić prilikom obilaska mesta na kome je zapaljena povratnička >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kuća u selu Drsnik u opštini Klina.

- Mi želimo da znamo ko su počinioci nedela kao i to ko je zapalio ovu kuću i zašto, jer je ovo 13. incident u ovoj godini i mi moramo konačno dobiti odgovor na ova pitanja - naveo je Jevtić.

On je rekao da je razgovarao sa meštanima Drsnika, predstavnicima opštine Klina i policijom.

- Opet smo došli do zaključka da ovde stradaju nevini ljudi. Tražiću od policije da se poboljša operativni plan kako bi se ovi ljudi koji su sada jako uznemireni osećali sigurnije - rekao je on.

Jevtić je obišao i Gojka Dabižljevića iz Drsnika kome su pre dve noći nepoznati napadači razbiči vrata, upali u kuću i tražili novac od njega.

Jevtić je Dabižljeviću obećao pomomoć u hrani.

Predstavnici lokanlne samoupravu su rekli da je povratak u oštinu Klina moguć, ali da ih poslednji incidenti veoma zabrinjavaju.

Komandir policijske stanice Redža Beriša rekao da će policija biti u boljoj koordinaciji sa meštanima kako bi se zaustavili incidenti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.