Kuglica 21 bila oštećena, ali ne od bubnja

Izvor: RTS, 31.Jul.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglica 21 bila oštećena, ali ne od bubnja

Sporna kuglica 21, zbog koje je pokrenuta istraga da je namešteno izvlačenje u igri na sreću loto, imala je fizičko oštećenje, pokazalo je policijsko veštačenje, saznaje "Blic".
Loptica nije oštećena u bubnju. Još nije jasno na koji način je došlo do oštećenja, a policija radi na rasvetljavanju tog slučaja, saznaje Blic.

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je juče podneo ostavku iz moralnih razloga, prošao je poligrafsko ispitivanje, saznaje Blic.
Vulović je bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju zajedno sa još nekoliko radnika Državne lutrije Srbije.
Ovo je usledilo nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju lotoa u utorak, a koje je izazvalo veliku sumnju gledalaca da je namešteno.
Nakon naizgled regularnog izvlačenja prva tri broja (4, 33, 12), došao je na red četvrti broj.
Iz bubnja je izvučena četvrta kuglica sa brojem 27, ali se na ekranu najpre pojavio broj 21, pa zatim 27 kao peti broj.
Na ekranu se takođe video odmah i broj takmičara sa pet pogodaka, a peta kuglica još uvek nije izvučena.
Na red je konačno došla i peta kuglica, i iz bubnja je izvučena, kuglica sa brojem 21.
Nakon toga su u jednom trenutku na ekranu bile sve same "dvadesetsedmice", da bi onda sa ekrana nestala sva grafika.
Državna lutrija Srbije saopštila je da je na izvlačenju igre "loto 7 od 39", u 59. kolu od 28. juna, došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno omaškom operatera angažovanog na izvlačenju, tako što je na ekranu greškom ispisan broj 21.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Državne lutrije Srbije prošao poligraf

Izvor: Blic, 31.Jul.2015

Sada već bivši direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović prošao je poligrafsko ispitivanje, saznaje Blic...Vulović je bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju zajedno sa još nekoliko radnika Državne lutrije Srbije...Vulović je u sredu, nakon incidenta sa loto izvlačenjem podneo ostavku...

Nastavak na Blic...

Vučić najurio direktora Lutrije

Izvor: Blic, 31.Jul.2015

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo je juče ostavku posle poziva iz kabineta premijera Aleksandra Vučića, saznaje “Blic”...- Rečeno mu je: “Ili ćeš podneti ostavku ili ćeš biti smenjen”. Bilo je jasno da, šta god da se desilo u utorak uveče, Vulović zbog objektivne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.