Ivanović: Ponoviti izbore, ali u dogledno vreme

Izvor: Blic, 04.Nov.2013, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Ponoviti izbore, ali u dogledno vreme

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice SDP Oliver Ivanović ocenio je danas da su incidenti koji su obeležili lokalne izbore na severu Kosova “poltičko nasilje i vandalizam” i da bi najbolje rešenje bilo da se izbori ponove, ali u dogledno vreme.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao očekuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbori biti poništeni ne samo u Kosovskoj Mitrovici, već i u Leposaviću, Zubinom potoku i Gračanici, pošto su posmatrači napustili biračka mesta dva sata pre zatvaranja.

- Ja očekujem da će to biti ishod, mada sa žaljenjem mogu da konstatujem da smo mi izgubili te izbore - rekao je Ivanović.

Ivanović je rekao i da je četiri nedelje kratak rok za održavanje ponovljenih izbora na severu Kosova, i da je potrebno da prođe više vremena kako bi izbori bili demorkatski.

Prema njegovim rečima, izlaznost u Kosovskoj Mitrovici je bila niska i kao posledicu to bi imalo da “Srbima upravlja Albanac”.

Ivanović je dodao da to nije logično, jer Albanac kao gradonačelnik ne bi mogao da počne da radi.

On je ukazao da su incidenti posledica loše pripremljenih izbora i da je neophodno uključivanje sve tri strane (Beograda, Prištine i međunarodne zajednice) kako bi se problemi rešili.

Lokalne izbore na Kosovu juče su osim neregularnosti na koje su ukazivali birači, obeležili i incidenti kada su oko 17 sati na tri glasačka mesta sa severu upali maskirani ljudi na birališta.

Oni su tukli ljude koji su se tamo zateklii razbijali biračke kutije. Krstimir Pantić, kandidat liste “Srpska” koju podržava Vlada Srbije, optužio je poslanika DS S Marka Jakšića da stoji iza nereda. DS S je odbacila te optužbe.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Ponoviti izbore

Izvor: B92, 04.Nov.2013

Beograd -- Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice SDP Oliver Ivanović kaže da su incidenti koji su obeležili izbore na severu Kosova poltičko nasilje i vandalizam...Ivanović smatra da bi najbolje rešenje bilo da se izbori ponove, ali u dogledno vreme...On je za Radio-televiziju Srbije (RTS)...

Nastavak na B92...

Ivanović: Ponoviti izbore

Izvor: RTS, 04.Nov.2013

Najbolje rešenje za nastalu situaciju bilo bi da se izbori na severu Kosova ponište i ponove u doglednom roku, smatra Oliver Ivanović. Incidente tokom glasanja Ivanović naziva "političkim vandalizmom" i traži da nadležni organi reaguju...Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice liste SDP...

Nastavak na RTS...

Vandalizam na severu Kosova, izbori moraju da budu poništeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2013

Politički predstavnici Srba koji su učestvovali na izborima na Kosovu traže njihovo poništavanje zbog incidenata, dok iz EU najavljuju da će o svemu sutra objaviti izveštaj i predložiti dalje korake.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Oliver Ivanović: Izbore ponoviti, ali u dogledno vreme

Izvor: Kurir, 04.Nov.2013

Kandidat za gradonačelnika Očekuje da će izbori biti poništeni ne samo u Mitrovici, već i u Leposaviću, Zubinom potoku i Gračanici, pošto su posmatrači napustili biračka mesta dva sata pre zatvaranja..BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice SDP Oliver Ivanović ocenio je danas...

Nastavak na Kurir...

Dva Srbina se potukla oko toga ko će da razbije glasačku kutiju u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Njuz.net, 04.Nov.2013

. Marko Jakšić ocenio da ovakve situacije idu na ruku samo Tačiju i Vulinu.. KOSOVSKA MITROVICA, 4. novembar 2013, (Njuz) – U nizu incidenata koji su obeležili izbore na severu Kosova, najveću pažnju privukla je tuča dvojice Srba koji su u isto vreme hteli da razbiju glasačku kutiju na jednom...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.