Uhapšeni osumnjičeni za podmetanje bombi u radnjama IKEA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni osumnjičeni za podmetanje bombi u radnjama IKEA

VARŠAVA -

Dva muškarca uhapšena su na severozapadu Poljske zbog sumnje da su odgovorni za seriju nedavnih bombaških napada u prodavnicama švedske kompanije IKEA u Evropi, saopštila je danas policija.

Pripadnici Centralnog istražnog biroa priveli su na saslušanje Adama K. i Mikolaja G, starosti 39 godina, koji se smatraju odgovornim za seriju eksplozija u Evropi, navedeno je u saopštenju.

"Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihove kriminalne akcije bio je da dobiju otkupninu od šest miliona evra od lanca IKEA", prenela je agencija AFP.

Adam K. je bivši menadžer koji je radio u nekoliko velikih korporacija, tečno govori četiri jezika i poseduje tehničke i kompjuterske veštine.

Mikolaj G. ima policijski dosije zbog trgovine narkoticima, saopštila je policija.

Njih dvojica su u periodu od maja do septembra u Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Nemačkoj i Češkoj podmetnuli bombe u prodavnicama nameštaja IKEA.

"U početku, svaki od ovih incidenata je nezavisno istraživan u svakoj državi. Informacije koje je prikupio Centralni istražni biro omogućile su nam da utvrdimo da se odgovorni nalaze u Poljskoj i da su svoje zahteve za novac slali na različitim jezicima iz te zemlje", navela je policija.

Dvojica uhapšenih su okrivljeni za "ugrožavanje života i zdravlja mnogo ljudi", za šta bi, ako budu osuđeni, mogli da dobiju kaznu do 10 godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.