Izvor: Namestaj.rs, 17.Apr.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Beograda "Ikea" stiže u Niš

U Srbiji postoji potencijal za pet objekata "Ikee" i toliko ćemo i da gradimo. Posle Beograda, na redu je Niš, pa Novi Sad. Trebalo bi da odlučimo da li ćemo poslednji objekat graditi u Kraljevu, Čačku ili Kragujevcu. Ali, to je investicija od osam do deset godina - kaže za "Blic" Vladislav Lalić, direktor za razvoj "Ikee" za jugoistočnu Evropu.Prva robna kuća "Ikea" će graditi kod kvantaške pijace na Novom Beogradu, a kako sada stvari stoje, plan je da drugi objekat grade kod Bubanj potoka na drugom kraju prestonice. Toj kompaniji se žuri da što pre počne sa izgradnjom, a sada su sve oči uprte u državu od koje se očekuje da što pre izda sve potrebne dozvole.- Cilj nam je da prva robna kuća na Novom Beogradu počne da radi krajem 2013. Proces kupovine zemljišta je u završnoj fazi - ističe Lalić.On dodaje da kompanija već ima predugovor i da čeka konverziju zemljišta iz prava korišćenja u pravo vlasništva.- Kad sve administrativne procedure budu gotove, odmah počinjemo da gradimo. Potrebno nam je 12 meseci da izgradimo objekat. Nadam se da ćemo papirologiju završiti do sredine ove godine, kako nam je u martu obećano.Dolazak "Ikee" se oteže već četiri godine. U toj kompaniji kažu da je najveći razlog potraga za adekvatnom lokacijom.- Trajalo je dugo jer smo opsežno analizirali tržište. Sa druge strane, kod nad je tržište nekretnina nesređeno, svako nudi svašta, a puno je neregulisanih imovinsko-pravnih pitanja. Veliki problem je i nerazvijena infrastruktura tamo gde bismo gradili - ističe Lalić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Namestaj.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ikea čeka papirologiju, za 12 meseci niče prvi objekat

Izvor: GdeInvestirati.com, 17.Apr.2012

Dolazak lanca robnih kuća Ikea se oteže već četiri godine. Vladislav Lalić, direktor za razvoj Ikee za jugoistočnu Evropu kaže da u Srbiji postoji potencijal za pet objekata i toliko će se i graditi. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Namestaj.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Namestaj.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.