Ikea zatvara polovinu svojih prodavaonica u Kini

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Jan.2020, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea zatvara polovinu svojih prodavaonica u Kini

STOCKHOLM – Švedska kompanija Ikea, najveći svetski prodavatelj namještaja, privremeno zatvara oko polovinu od ukupno 30 njenih prodavaonica u Kini, pošto je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji od novog koronavirusa danas porastao na 132.

„Odazivajući se na apel kineske vlade za efikasnom kontrolom nad širenjem bolesti, Ikea Kina će od 29. siječnja privremeno zatvoriti oko polovinu prodavaonica u Kini“, navodi se u priopćenju, a prenosi Reuters.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

U Kini 170 žrtava virusa, nove infekcije i u drugim državama

Izvor: Danas, 30.Jan.2020, 14:54

Kina je danas izbrojala 170 smrtnih slučajeva od novog virusa, a više zemalja je prijavilo infekcije, uključujući i neke koje se šire lokalno, jer su se stranci koji su evakuisani iz najugroženije kineske regije vratili kući na medicinsko posmatranje ili u izolaciju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.