Izvor: Radio 021, 29.Jan.2020, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea zatvara polovinu prodavnica u Kini

Švedska kompanija Ikea, najveći svetski prodavac nameštaja, saopštila je da privremeno zatvara oko polovinu od ukupno 30 njenih prodavnica u Kini, pošto je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji od novog koronavirusa danas porastao na 132.

"Odazivajući se na apel kineske vlade za efikasnom kontrolom nad širenjem bolesti, Ikea Kina će od 29. januara privremeno zatvoriti oko polovinu prodavnica u Kini", navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Kompanija je dodala da će zaposleni u prodavnicama koje se zatvaraju "ostati do daljeg kod kuće uz platu".

Ingka grupa, koja upravlja Ikeinim prodavnicama širom sveta, zatvorila je prošle nedelje prodavnicu u Vuhanu, gde je prošlog meseca izbio koronavirus. Kompanija zapošljava oko 14 hiljada ljudi u Kini.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ikea zatvara polovinu radnji u Kini

Izvor: Capital.ba, 30.Jan.2020, 10:01

STOKHOLM, Švedska kompanija Ikea, najveći svjetski prodavac namještaja, saopštila je da privremeno zatvara oko polovinu od ukupno 30 njenih prodavnica u Kini. Na taj potez odlučila se pošto je broj smrtnih slučajeva u toj zemlji od novog koronavirusa  porastao na 132. “Odazivajući se na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.