»Ikea« stiže u Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Ikea« stiže u Srbiju

BEOGRAD - Švedska kompanija za proizvodnju i prodaju namještaja "Ikea" dobila je danas građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji, u koju će biti investirano 70 miliona evra.

Robna kuća će biti u naselju Bubanj potok u Beogradu, a pripremni radovi će početi u narednih nekoliko nedjelja.

Planirano je da radovi budu završeni do kraja 2016. godine. Objekat, u kojem bi trebalo da se zaposli 300 radnika, biće površine 38.900 metara kvadratnih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Dozvolu, koju je grad Beograd izdao u roku od dva dana direktoru za nekretnine i razvoj kompanije "Ikea" za jugoistočnu Evropu Vladislavu Laliću, uručila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Opremanje lokacije za robnu kuću "Ikea" u Bubanj potoku koštaće 10 miliona evra, što će finansirati ta kompanija, a u ime toga će joj biti umanjeni troškovi naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, rečeno je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

"Ikea" je ranije najavila da bi u Srbiji otvorila pet robnih kuća, ali je Lalić danas rekao da će širenje te kompanije u Srbiji zavisiti od poslovanja prve robne kuće u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

»Ikea« stiže u Srbiju

Izvor: Cafe.ba, 10.Jun.2015

BEOGRAD - Švedska kompanija za proizvodnju i prodaju namještaja "Ikea" dobila je danas građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji, u koju će biti investirano 70 miliona evra...Robna kuća će biti u naselju Bubanj potok u Beogradu, a pripremni radovi će početi u narednih nekoliko...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.