Ikea dolazi u Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ikea" dolazi u Srbiju

Švedski proizvođač nameštaja "Ikea" razmatra više mogućnosti za ulazak na srpsko tržište, a u toku je procedura za pribavljanje atraktivnog zemljišta za koje je ta kompanija zainteresavana. Detalji i rokovi još nisu predstavljeni srpskoj javnosti.

Rukovodstvo švedskog proizvođača nameštaja je završilo još jedan krug pregovora sa Vladom Srbije, pa razmatraju više mogućnosti za ulazak na naše tržište, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prenose beogradski mediji.

O detaljima i rokovima, međutim, nijedna od strana ne želi da govori.

Kompanija "Ikea" je prepoznatljiva po jeftinom, ali funkcionalnom nameštaju i u njenim prodavnicama, na primer, policu za knjige možete kupiti za 10 evra, dok ista takva na beogradskim pijacama košta dvostruko više.

Ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da je dolazak "Ikee" bitan pokazatelj toga koliko smo sposobni da privučemo tako značajnog investitora.

"Švedska kompanija ima mogućnost da kupi zemljište i od privatnih investitora, ali mi se nadamo da će ga kupiti od države. U toku je procedura za pribavljanje tog atraktivnog zemljišta koje je interesantno za ovu firmu", naveo je Dulić.

Nesporno je da će dolazak "Ikee", biti koristan za građane, ali ni na koji način neće ugroziti ni srpske proizvođače nameštaja, pocenili su u privrednoj komori Srbije.

Potpredsednik PKS-a Mihailo Vesović ističe da to može da bude dobra prilika da manja preduzeća plasiraju proizvode u radnjama "Ikee".

"Ovo može da bude podstrek da teže većem kvalitetu, povoljnim cenama, modernijem dizajnu i prilika da u krajnjoj liniji pokušaju manja preduzeća da svoje proizvode plasiraju upravo u 'Ikeinim' radnjama", rekao je Vesović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.