Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljske vlasti: Navijači Leha Poznanj u Sarajevu bezbjedni

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je jutros da je nekoliko Poljaka sa lakšim povredama prebačeno u bolnice poslije okršaja navijača poljskog kluba Leh iz Poznanja sa domaćim navijačima kluba Sarajevo, pred današnju utakmicu, ali da su poljski navijači u Sarajevu danas bezbjedni.

"Nekoliko poljskih navijača zadobilo je manje povrede, jedan Poljak je uboden nožem. Morali su da odu u bolnicu ali životi im nisu u opasnosti", kazao je poljskoj agenciji IAR portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Ministarstva spoljnih poslova Marćin Vojćehovski.

Poljsko ministarstvo saopštilo je da su bez obzira na noćašnje okršaje u Sarajevu navijači Leha u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bezbjedni.

Navijači FK Sarajevo i poljskog Lecha sukobili su se u ponedjeljak uveče u sarajevskom naselju Vogošća.

Sinoć je na Kliniku urgentne medicine primljeno ukupno 18 pacijenata.

"Povrijeđeno je devet policijskih službenika, koji su zadobili lakše tjelesne povrede. Šest navijača Lecha je zatražilo ljekarsku pomoć zbog zadobijenih povreda. Uhapšen je jedan mladić, državljanin BiH", izjavio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

U hotelu "Sunce", u kojem su smješteni navijači poljskog Lecha je polupan inventar, a uništen je autobus kojim su došli Poljaci.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hos u Sarajevu: "Ovo je Srbija", pa tuča!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2015

Burna noć u glavnom gradu BiH. Pristalice poljskog Leha stigle su u Sarajevo dan uoči susreta dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona i napravile haos...Mediji u komšiluku tvrde da su navijači kluba iz Poznanja započeli incidente. Ministarstvo spoljnih poslova Poljske saopštilo je da je jedan...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.