Kako je Albanija upala u političku krizu?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jun.2019, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Albanija upala u političku krizu?

Javnost u Albaniji je podeljena po pitanju održavanja lokalnih izbora zakazanih za nedelju, 30. jun. Opozicija i predsednik tvrde da se glasanje ne može održati, dok premijer, istovremeno i predsednik najveće stranke, Socijalističke partije, Edi Rama ističe da će izbora biti. Jedina institucija koja bi mogla razrešiti situaciju i utvrditi ko je u pravu je Ustavni sud. Međutim, u njemu je trenutno od ukupno devet članova – samo jedan, a novi ne mogu biti izabrani dok traje politička kriza.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Palmer: SAD priznaju 30. juni za održavanje izbora u Albaniji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jun.2019

Sjedinjene Države priznaju 30. juni kao datum održavanja lokalnih izbora u Albaniji, izjavio je u intervjuu za Glas Amerike pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara Metju Palmer. Rama za RSE: Ometanje izbora je igranje vatrom Baša: Nema izbora u Albaniji 30. juna “Očejujemo da se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.