Vozač je na Horgošu rekao da nema ništa osim ličnih stvari, a kada je u auto ušao carinski pas, odlučio je odmah da prizna (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač je na Horgošu rekao da nema ništa osim ličnih stvari, a kada je u auto ušao carinski pas, odlučio je odmah da prizna (FOTO)

Na pitanje carinika, da li ima nešto za prijavljivanje odgovorio je odrično Carinici su 6. novembra 2019. godine zahvaljujući nepogrešivom njuhu carinskog službenog psa, na prelazu Horgoš 2 otkrili specijalno napravljeni „bunker“ u podu automobila napunjen sa 970 paklica cigareta "Golden Bird" bez akciznih markica. Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu, automobilom "smart" somborskih registarskih oznaka, stigao 45-godišnji mađarski državljanin iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okoline Subotice. On je putovao sam i na uobičajeno pitanje carinika, da li ima nešto za prijavljivanje odgovorio odrično, rekavši da u automobilu nema ništa osim ličnih stvari. PROČITAJTE JOŠ - Biće u zatvoru godinu dana: Evo zašto je uhapšen Dragoje Milinković, označen kao ubica Jelene MarjanovićBez obzira na to, izvojen je za detaljnu kontrolu, a kada je usledila reakcija carinskog psa na pod automobila, sproveden je u pratnji policije do prelaza Horgoš 1, gde postoje bolji uslovi za ovu vrstu pregleda. Svestan da će biti otkriven, vozač automobila je već prilikom ulaska u garažu namenjenu za detaljni pregled vozila, sam pokazao mesta gde je sakrio cigarete. Kada su izvadili vozačko sedište, carinici su u podu vozila, ispod tapacirunga uočili da je fabrički lim isečen. Otvorivši kvadaratni poklopac na specijalno prepravljenoj pregradi iz nje su najpre izvadili 852 paklice cigareta. Daljom kontrolom cigarete su pronađene i u instrument tabli, pa je ispod volana izvađeno još 49 paklica, a potom i iz srednjeg stuba i prostora oko akumulatora još 45 paklica cigareta. Poslednje 24 paklice cigareta pronađene su u levom boku prtljažnika automobila.Carinici na Gradini otkrili pun auto kaputa i jakniCarinici su na Gradini zaplenili gotovo 250 različitih delova ženske zimske garderobe, čija je vrednost procenjena na oko 650.000 dinara.Prekršaj je otkriven juče kada je na ulaznu kontrolu stigao bugarski državljanin, koji je automobilom "tojota korola verso", bugarskih registarskih oznaka putovao iz Bugarske ka Španiji, saopštila je uprava carina.Iako je rekao da nema ništa da prijavi u prtljažniku automobila pronađeni su ogromni paketi u kojima su bile nove ženske zimske jakne, kaputi, mantili, kompleti i haljine.Kako vrednost krijumčarene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržan i automobil, tako da ukupna vrednost otkrivenog prekršaja premašuje milion dinara, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.