Uhapšen zvaničnik kosovske vlade i bivši predstavnik OVK Gafur Dugoli

Izvor: RTS, 12.Mar.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zvaničnik kosovske vlade i bivši predstavnik OVK Gafur Dugoli

Na zahtev MUP-a Srbije a po nalogu Interpola, makedonska policija je uhapsila Gafura Dugolija, šefa protokola Ministarstva bezbednosnih snaga Kosova, koji je išao po vizu u ambasadu SAD u Skoplju.
Pod optužbom za ratne zločine, u vreme kada je Dugoli bio pripadnik OVK, hapšenje je izvršeno juče na prelazu Blace, kod Đeneral Jankovića, saopšteno je iz kosovskog ministarstva.
"Ovo nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvi slučaj da se bivši vojnici OVK, sa fabrikovanim optužbama i na zahtev srpske policije, privode građani Kosova, bivši pripadnici OVK, na graničnim prelazima i aerodromima raznih država. Dugim procesom suđenja u Hagu je dokazana pravednost rata OVK", navodi se u saopštenju ministarstva.
U saopštenju se takođe dodaje da kosovska vlada intenzivno radi na oslobađanju Dugolija.
Kosovska vlada, takođe je najavila da će tražiti od vlasti Evropske unije, kao i strateških partnera da iskoriste svoj uticaj na Srbiju da prekine "progon građana Kosova".
Kosovska vlada se usprotivila tome što je, kako navodi, Srbija nedavno ažurirala listu koja uključuje  i žitelje i zvaničnike Kosova.
 
Pogledaj vesti o: Vize,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na zahtev Srbije uhapšen zvaničnik Kosova

Izvor: Mondo, 12.Mar.2016

Na zahtev MUP-a Srbije, a po nalogu Interpola, makedonska policija je uhapsila šefa protokola kosovskog Ministarstva bezbednosnih snaga Gafura Dugolija...Foto: Ilustracija..Dugoli je uhapšen pod optužbom za ratne zločine u vreme kada je bio pripadnik OVK, preneli su danas srpski i kosovski mediji...Slobode...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.