Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRADENI KABLOVI Borani bez signala za mobilne telefone zbog BANDE LOPOVA

Iz sedam repetitora mobilnih operatera, koji se nalaze u okolini Bora, u poslednih mesec dana,  ukradeno je nekoliko kilometara kablova, zbog čega se Boranima povremeno gubi ili potpuno nestaje signal mobilne telefonije i gubi internet.

Policija, saznajemo, sumnja da je u pitanju dobro organizovana grupa, koju, po svemu sudeći, vodi lice koje poznaje sistem rada mobilnih operatera. Naime, iz repetitora mobilnih operatera se kradu kablove, koje u sebi imaju bakar, a taj metal >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se kasnije preprodaje.

Prvi slučaj prijavljen je pre mesec dana, a nakon toga obijeno je još šest repetitora mobilnih operatera.

- Prilikom jedne krađe, aktivirao se bezbedonosni sistem u repetitoru. Ali, umesto da odmah reaguju, vlasnik repetitora je posumnjao da je u pitanju greška u sistemu – kaže naš sagovornik upućen u ceo slučaj.

Pljačka kablova iz repetitora otkrivena je tek nakon nekoliko dana, nakon pritužbi građana da im se gubi signal mobilne telefonije i internet.

- Kada smo došli na lice mesta, videli smo da je repetitor obijen, kao i da su kamere postavljene oko njega bile polomnjene, zbog čega su bile potpuno beskorisne – dodaje naš sagovornik.

U borskoj policiji, uz opravdanje da je istraga u toku, nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, osim što nam je kratko rečeno da se na njemu intenzivno radi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Višemilionska krađa u Boru: Građani masovno prijavljivali da im ne rade mobilni, a kada su otkrili uzrok, zanemeli su

Izvor: Press, 13.Sep.2017

Pljačka je otkrivena nakon žalbi građana da im se gubi internet i signal mobilne telefonije. . Foto: Pixabay. Iz sedam repetitora mobilnih operatera u Boru u poslednjih mesec dana ukradeno je više kilometara kabla, koji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.