U Podgorici protest zbog najavljenog izglasavanja nepoverenja Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2022, 22:21

U Podgorici protest zbog najavljenog izglasavanja nepoverenja Vladi

Više hiljada građana okupilo se večeras u Podgorici u znak protesta protiv inicijative za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj Vladi i mogućeg formiranja manjinske vlade.

Oni su nakon okupljanja kod Hrama Hristovog Vaskrsenja stigli do zgrade Skupštine, a na čelu kolone istaknuta je parola "glasove kradu za DPS vladu".

Predsednik Partije penzionera, invalida i restitucije Momo Joksimović pozvao je lidere stranaka na vlasti da nađu rešenje unutar parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << većine, a u slučaju održavanja vanrednih izbora predložio je otvorene liste, prenose Vijesti.

Građani koji protestuju napravili su bakljadu na Blažovom mostu, nakon čega su se ispred Skupštine pridružili grupi građana koja ih je tu čekala.

Izbori 30. avgusta nisu bili obični izbori, već svojevrstan referendum da li ste za dalju vladavinu odnarođenog DPS režima i rekli ste jasno i glasno 'ne' DPS-u. Stečenu slobodu branićemo svim dozvoljenim sredstvima, kazao je Joksimović.

On je istakao da su građani očekivali brže oslobađanje od DPS kadrova i navika, a partijske lidere je pozvao da nađu rešenje za aktuelnu krizu u okviru postojeće parlamentarne većine.

U suprotnom, razočaraćete građane, paralisaćete državu i to vam se može obiti o glavu. Ako nema rešenja, mogu i novi izbori, ali po Ustavnim pravilima, kako bismo dobili konačno Narodnu skupštinu čije poslanike će neposredno birati građani po imenu i prezimenu, na otvorenim listama, istakao je Joksimović.

On je pozvao lidere Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića da "ispoštuju volju građana, a ne da se vrate u zagrljaj Milu i DPS-u".

Deo građana ostao je potom ispred Skupštine, dok je deo, predvođen poslanicima Demokrata, nastavio šetnju u znak protesta jer organizatori skupa nisu dozvolili političarima da se obrate građanima.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.