Stara Pazova: Hraniteljstvo za odrasle - radost zajedničkih iskustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2020, 00:57

Stara Pazova: Hraniteljstvo za odrasle - radost zajedničkih iskustava

Staropazovački centar za socijalni rad uz pomoć nadležnog Pokrajinskog sekretarijata sprovodi program hraniteljstva za odrasle. Odrasla lica o kojima nema ko da brine i koja su najčešće sa smetnjama u razvoju, zajedno sa onima koji su im pružili uslugu smeštaja, jednom nedeljno posećuju razne radionice. Ovoga puta to je radionica, gde se uče tehnikama dekupaža.

Ukrašavanje vaza, flaša, pepeljara i sitnih delova odeće. Ovoga posla uhvatili su se korisnici smeštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz pomoć stručnjaka za ovu oblast. A pomažu im oni koji su im pružili dom u okviru projekta staropazovačkog Centra za socijalni rad.

Nakon radionica pravljenja nakita, pravilne ishrane i brige o zdravlju, na red je došlo i sticanje veština kad je tehnika dekupaža u pitanju.

Korisnici su često osobe sa smetnjama u razvoju pa ih strpljivo obučava Marija Hlebjan, dugogodišnja volonterka u brojnim humanitarnim akcijama.

Cilj radionice je da oni koji su pronašli hraniteljski dom preko Centra za socijalni rad ovladaju novim veštinama i sa onima koji su im pružili utočište kvalitetno provedu vreme.

Namera Centra za socijalni rad je da napravi izložbu svih radova.

Nažalost, javnost će, zbog aktuelne epidemiološke situacije, biti uskraćena da je u većem broju pogleda. Zato je svaki eksponat snimljen, te će svi imati priliku da vide dela u koja je, pre svega, utkano puno, puno ljubavi i dobre volje.

Više u prilogu RTV

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.