Izvor: Blic, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni tužilac ponovo ispitao Bagzija

Specijalni tužilac ponovo ispitao Bagzija

Specijalni tužilac za organizovani kriminal obavio je dodatne razgovore sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem i tako došao do novih podataka koji bi doprineli rasvetljavanju teških krivičnih dela, saznaje 'Blic'.

Tužilaštvo se prekjuče obratilo Specijalnom sudu s molbom da što pre odluči o njihovom predlogu da se Milenkoviću dodeli status svedoka saradnika. Specijalni sud je u jesen prošle godine odbio predlog tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se Milenkoviću dodeli status svedoka saradnika, ali je Vrhovni sud Srbije ukinuo takvu odluku i naložio sudu da je ponovo razmotri.

Informaciju da je specijalni tužilac ponovo razgovarao s Milenkovićem 'Blicu' je juče potvrdio i Tomo Zorić, portparol ovog tužilaštva. On je objasnio da Milenković poseduje informacije koje su od značaja za rad Specijalnog tužilaštva, ali one mogu da se koriste samo ako Milenković dobije status svedoka saradnika.

- Razlog zbog kojeg tužilaštvo predlaže Dejana Milenkovića za svedoka saradnika jeste uverenje da on raspolaže informacijama koje mogu odlučno da doprinesu rasvetljavanju i rešenju pojedinih najtežih krivičnih dela. Radi se o delima za sada nepoznatih izvršilaca, koja su predmet rada ovog tužilaštva. Njegovim iskazom kao svedoka saradnika bila bi rešena mnoga ubistva i afere koje su svojevremeno uznemirile javnost - objašnjava Zorić.

Da li će Milenkovićev dopunjeni iskaz ovog puta uveriti sud da je zaslužio status svedoka saradnika ostaje da se vidi. Maja Kovačević, portparol Specijalnog suda, izjavila je juče da će javnost biti obaveštena kada sud donese odluku o predlogu tužilaštva da se Milenkoviću dodeli status svedoka saradnika.

- Sud o tome još uvek nije odlučio, a odluku može da donese do kraja glavnog pretresa - kazala je Kovačevićeva. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.