Radisavljević: Istraga se nastavlja, uhapšeno 17 osumnjičenih

Izvor: Studio B, 04.Okt.2011, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Istraga se nastavlja, uhapšeno 17 osumnjičenih

Nekadašnji direktor Rudarskog basena "Kolubara" Dragan Tomić i 16 osumnjičenih uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili to preduzeće za preko 10 miliona evra.

Visina pribavljene imovinske koristi za koju se terete osumnjičeni kreće se od 20 miliona do 290 miliona dinara, a ukupan iznos pribavljene imovinske koristi za privatna preduzeća i visina štete za Kolubaru iznosi 920 miliona dinara, što je u vreme izvršenja krivičnog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << iznosilo preko 10 miliona evra, naglasio je tužilac.

Pored Tomića, koji je na funkciji direktora Kolubare bio je od 2004. do kraja decembra 2007. godine, uhapšen je i Dragan Jovičić koji je tu funkciju obavljao godinu i po dana posle njega, i pomoćnik direktora za komercijalne poslove u "Kolubari" Radiša Vranković.

Takođe je uhapšeno još sedam odgovornih lica u Kolubari i to Radosav Milić, Vladan Radovanović, Milutin Bobić, Sveta Mirković, Milan Petrović, Živojin Jovanović i Svetolik Simić, takođe odgovorna lica u Kolubari.

Pored njih slobode su lišeni i vlasnici više privatnih preduzeća Vitomir Dimitrijević, Dejan Živojinović, Nenad Živojinović, Radovan Cvetić, Goran Marojević, i Vera Trifunović kao i Radoslav Savatijević Kene.

Radisavljević je ukazao da se uhapšeni sumnjiče da su pribavili imovinsku korist preduzećima "Deliks" čiji je vlasnsnik Dimtrijević, "Pamek", "Beoogrev" "Aleksandar" i "Beokransistem" koja su pod kontrolom Savatijevića, zatim "Plan Projek" u vlasništvu Dejana Živojinovića.

Protivpravnma imovinska korist je pribavljena i "Neogradnji" Nenada Živojinovića, "Bahemu" Marojevića, "Svindu" u vlasništvu Vere Trifunović i zanatskoj radnji "Cvetić", Radovana Cvetić.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal sa policijom i poreskom policijom, analizira zakup mašina još nekih privatnih preduzeća i ukoliko se utvrdi da je zakup mašina vršen na sličan način , treba očekivati proširenje krivičnog postupka i na druga lica", istakao je tužilac.

On je ukazao da je akcija hapšenja izvedena nakon visemesečnog rada Tužilaštva za organizoni kriminal je u saradnji sa policiskom upravom za grad Beograd, upravom kriminalističke policije i poreskom policijom.

Ovim korakom je okončan jedan deo predkrivičnog postupka pokrenutog povodom sumnji da se u Rudarskom basenu Kolubara Lazarevac, kroz zakup građevinskih mašina u vlasništvu privatnih preduzeća, nezakonito koriste sredstva Kolubare i pribavlja imovinska korist drugim pravnim i fizičkim ličima, ukazao je Radisavljević.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.