RAKIJA MU POMUTILA RAZUM: Pijani sin u besu tukao majku do smrti!

Izvor: Kurir, 20.Apr.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAKIJA MU POMUTILA RAZUM: Pijani sin u besu tukao majku do smrti!

Policija je u njihovoj porodičnoj kući u nedelju oko podneva zatekla stravičnu sliku - mrtvu i okrvavljenu staricu kako leži na krevetu. Ubica je odmah uhapšen i određen mu je pritvor

PARAĆIN - Mlađa Đorić (50) iz Izvora kod Paraćina tukao je do smrti svoju 85. godišnju majku Milju Todorović zato što ga je zvala telefonom i molila da se iz kafane vrati kući

Posle zločina otišao je u policijsku stanicu Paraćin i sam se prijavio. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Policija je u njihovoj porodičnoj kući u nedelju oko podneva zatekla stravičnu sliku - mrtvu i okrvavljenu staricu kako leži na krevetu. Ubica je odmah uhapšen i određen mu je pritvor.

Neviđenoj tragediji u ovom mirnom paraćinskom selu, koja se dogodila u subotu oko 13 sati, kumovao je alkohol, jer je pre toga ubica popio sa prijateljem, tvrde meštani, oko litar rakije u kafani "Izvorska noć". On je tu sedeo i pio celo subotnje pre podne, zbog čega je majka počela da ga zove telefonom. Revoltiran i besan, vratio se kući i batinao je do smrti, a tako okrvavljenu u krevetu prva ju je zatekla ćerka Milica, koja je za tragediju čula tek u nedelju, kad je došla policija.

Ubica se nikada nije ženio, bio je bez posla jer je pre više godina izgubio radno mesto u cementari, tako da je živeo sam sa majkom. Ima još dve starije sestre, Milicu i Radicu koje smo, skrhane i u suzama, zatekli u njihovom trošnom roditeljskom domu. Milica je udata i živi sa porodicom na drugom kraju sela, dok je Radica već tri decenije u Austriji. Doputovala je u ponedeljak rano izjutra sa sinom i snajom, čim su je obavestili da joj je majka mrtva, a brat uhapšen.

- Naša majka je Mlađu rodila da je čuva, a on je nesrećnik, ubi - u grču, obnevidela od bola, priča Radica. - Imale smo brata Iliju koji je umro, a majka je pošto-poto htela da ima sina, pa se tako rodio Mlađa. Svi smo ga voleli i lepo se slagali. Nas dve sestre smo ga čuvale. Nedavno sam provela dve nedelje sa majkom i bratom i na polasku smo se rasplakali što se rastajemo. Rekla sam bratu da pazi na staru majku, jer ga je zato i rodila... A evo šta se dogodilo i šta učini prokleti alkohol, mada naš brat nije bio pijanica...

Radica je majku i brata redovno finansijski pomagala iz inostranstva. Slala im novac, kupovala sve što treba, a to isto je radila i sestra Milica. Brat im je bio nezaposlen, ali, obe tvrde da je više bio nezainteresovan da sazida novu kuću nego što nije imao para.

- Redovno sam ga pozivala da mom suprugu i meni pomaže u poljoprivrednim radovima sezonski i plaćali smo mu to. On i majka posećivali su nas redovno. Majka je bila vitalna i pored svojih 85. Kretala se dobro, radila sve po kući. Ložila je vatru, spremala ručak, mesila hleb... Nema šta nije radila - kaže Milica.

Kuvarica Verica Milosavljević, koja je u subotu došla na svoje radno mesto u kafanu "Izvorska noć", priča da je Mlađa već bio tamo kad je ona stigla, oko osam sati.

- Sedeo je sa nekim drugom, mislim da je iz Šaludovca. Pričali su normalno i pili rakiju, ne znam koliko jer ja ne poslužujem. Znam samo da su sedeli više sati, možda do podneva, a u međuvremenu je Mlađa izlazio da kupi novine. Nije bilo nikakve rasprave. Ne mogu da verujem da je posle te sedeljke otišao kući i počinio taj strašni zločin - uznemireno priča Verica.

Mada je ubica priznao i opisao zločin, ipak je naložena obdukcija ubijene starice. Sahrana će se obaviti u utorak na seoskom groblju u Izvoru.

Dalji rođak: Mlađa je bio živac,dešavalo se da je ponekad udari

Rođaci i meštani kažu da je Mlađa bio "dobar čovek" i da se nikad nije tukao, ali da je bio malo nezgodan kad popije.

- Nije pio stalno, ali je imao tanke živce, sav zadrhti kad se iznervira! Milja se nikad nije žalila na sina da je maltretira, mada sam čuo da se ponekad dešavalo da je udari - kaže dalji rođak Vidan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.